Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Katso video: Rosvo-Roope vaihtaa naista ja satamaa

Musiikkinäytelmä Rosvo-Roope saa ensi-iltansa Paimion kesäteatterissa perjantaina. Museomäen perinteikkäässä miljöössä päähenkilö vaihtaa satamaa Ahvenanmaalta aina Viron maalle saakka. Samalla vaihtuvat myös naiset kainalossa. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti kertoo videolla näytelmästä tiistaina pidetyssä lehdistönäytöksessä.

Tarina kertoo, miten Robert joutuu pettymään rakkaudessa ja jättää sen seurauksena kotimaansa ja ryhtyy merirosvoksi. Roopen elämässä vaihtelevat satamat, vihollislaivat ja tietysti naiset. Pysyvämpää parisuhdetta tarjoaa näytelmän subrettipari Vekarus ja Sofia, joiden rakkaus kimpoilee milloin laivan kannella, milloin satamien ilotaloissa.
– Vaikka näytelmä sijoittuu menneeseen, istuu se hyvin tähän päivään. On rakkautta, mustasukkaisuutta ja pettymyksiä, kun elämä vie väärin, kertoo ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Rosvo-Roopen nimiroolin tekee Ville Kotamäki, joka on ollut mukana Paimion kesäteatterissa jo yli kymmenen vuotta. Kotamäki on tehnyt erilaisia sankarirooleja ennenkin, mutta Roopen roolia varten on pitänyt harjoitella naistenmiehenä olemista.
– Vaimo kysyi yksi ilta treenein päätteeksi, että keitä kaikkia pussasit tänään. Piti oikein laskea, vitsailee Kotamäki.

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto