Kesän kovin korispommi: Teemu Rannikko siirtyy Vilppaaseen!

0

Teemu Rannikko johdatti Katajan Korisliigan finaaleissa mestaruuteen ja jätti Vilppaan hopealle.

Koko pitkän kevään vellonut huhu sai keskiviikkona vahvistuksen, kun Vilpas julkisti Suomen ehkä kautta aikain parhaan pelintekijän Teemu Rannikon sopimuksen.

Turkulaislähtöinen Rannikko pelasi viimeiset neljä kautta Joensuun Katajassa, joista kaksi päättyi mestaruuteen. Rannikko, 36, oli suurin yksittäinen syy siihen, miksi tänä keväänä mestaruutta juhli Kataja eikä Vilpas. Rannikko valittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pitkän ammattilaisuransa aikana Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä ja Espanjassa pelannut Rannikko lähti kotikaupungistaan Turusta maailmalle syksyllä 2000 ja palasi takaisin kotimaahan ja Katajaan 13 vuotta myöhemmin syksyllä 2013. Neljän Kataja-kauden jälkeen Rannikko muuttaa perheineen lähemmäs synnyinkaupunkiaan Turkua.

”Olen kolmasosasalolainen. Olen viettänyt täällä lapsuuteni kesiä mamman ja pappan tai tädin ja sedän luona. Salo on ollut aina tärkeä paikka läpi elämäni”, Rannikko kertoi.

Rannikolla on ollut aina läheinen suhde Saloon, sillä hänen isänsä Jari Rannikko on kotoisin Salosta ja kuului 1970-luvun lopulla Vilppaan avainpelaajiin. Osa Rannikon suvusta asuu edelleen Salossa.

Rannikko on kuulunut lähes 20 vuotta Suomen maajoukkueen vakiopelaajiin. Rannikko kuuluu muutaman vuoden tauon jälkeen tämän kesän maajoukkueryhmään ja on lähellä pelipaikkaa myös EM-kotikisoissa. Rannikko on pelannut maajoukkueurallaan 136 ottelua noin kymmenen pisteen keskiarvoilla.​

Vilpas tiedotti myös toisen maajoukkuepelaajan Mikko Koiviston jatkosopimuksesta. Tarkkana kaukoheittäjänä tunnettu Koivisto, 30, siirtyi aivan viime kauden kynnyksellä Vilppaaseen ja oli käsivammastaan huolimatta tärkeässä roolissa Vilppaan edettyä seurahistoriansa ensimmäisiin liigafinaaleihin.

”Viime kaudella tähän aikaan tilanne oli täysin erilainen. Nyt meillä on kasassa kaikki kahdeksan kotimaista sopimuspelaajaa. Se helpottaa myös jenkkien etsimistä”, Vilppaan onnellinen päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi.