Kesäolympialaisten ohjelmaan muutoksia – vahvassa suomalaislajissa kilpaillaan nyt myös sekajoukkuein

0

Kansainvälinen olympiakomitea on hyväksynyt 14 uutta lajia vuoden 2020 kesäolympialaisiin Tokiossa. Näiden joukossa ovat muun muassa 4×400 metrin juoksun sekaviesti sekä kolmella kolmea vastaan pelattava katukoripallo.
Suomalaisittain mielenkiintoisimmat lajimuutokset koskevat ampumaurheilua. Ohjelmaan lisätään Tokiossa muun muassa trapin sekajoukkuekilpailu.
Molemmat Suomen edustajat Riossa kilpailivat juuri trapissa. Sekä Satu Mäkelä-Nummela että Vesa Törnroos sijoittuivat omissa sarjoissaan kymmenenneksi. Mäkelä-Nummela on trapin olympiavoittaja Pekingistä 2008.
Myös nyrkkeilyn lajimuutokset ovat suomalaisnäkökulmasta suosiollisia. Naisten sarjojen määrä kasvaa kolmesta viiteen. Uusia sarjoja ovat 57 ja 69 kilon sarjat. Lisäksi naisten määrä kasvaa sarjoittain kahdestatoista kuuteentoista.
Nyrkkeilijä Mira Potkonen toi Rion kisoista ainoan suomalaismitalin. Olympiapronssin lisäksi hän saavutti viime vuonna 60 kilon sarjassa EM-hopeaa ja MM-pronssia. Elina Gustafsson voitti puolestaan MM-pronssia 69 kilon sarjassa.
Lisäysten jälkeen Tokion olympialaisissa kilpaillaan mitaleista yhteensä 321:ssä lajissa.

STT

Kuvat: