Kosken ja Marttilan seurakunnat selvittävät liitosta

0

Kosken ja Marttilan seurakunnat selvittävät yhdistymistä. Seurakuntaliitos tapahtuisi vuoden 2019 alussa, jolloin kirkkovaltuustojen uusi kausi alkaa.

Turun arkkihiippakunnan dekaani Timo Tavast sanoo, että Kosken seurakunnalla on nyt valmius mahdolliseen liitokseen Marttilan kanssa. Tavastin mukaan piispantarkastuksessa vuonna 2013 havaitut puutteet on saatu Koskella korjattua.
– Vt. kirkkoherraksi valittu Outi Niiniaho palkattiin Koskelle nimenomaan tekemään vaadittavaa muutos- ja kehittämistyötä ja hän on onnistunut siinä hyvin, Tavast kiittää.

Tavast painottaa, että johtamista koskevat vastuukysymykset ovat Koskella selkiytyneet. Muutos parempaan koskee niin työntekijöiden välisiä tehtäväkuvia kuin sitä, mikä on työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välinen vastuunjako.

Kosken kirkkoa odottaa isoa remontti.