Seitsemän kuollut Lontoon terrori-iskuissa, poliisi ampui hyökkääjät

0

Seitsemän ihmistä kuoli veriteoissa Lontoossa myöhään lauantai-iltana. Kuusi heistä kuoli illalla ja yksi sunnuntaina päivällä. Tekoja tutkitaan terrorihyökkäyksinä. Myös terroritekoihin syyllisiksi epäillyt kolme miestä saivat surmansa. Ainakin 48 ihmistä loukkaantui.

Uhrien joukossa on ainakin kaksi ranskalaista ja yksi australialainen. Tiettävästi suomalaisuhreja ei ole.

Lontoon poliisi sai tiedon London Bridge -sillalla väkijoukkoon ajaneesta autosta paikallista aikaa pian kymmenen jälkeen lauantai-iltana.
Yliajossa käytettiin valkoista pakettiautoa.

Poliisin mukaan auto ajettiin London Bridgeltä Borough Market -torialueelle. Epäillyt hyökkääjät poistuivat torialueella autosta ja puukottivat lukuisia ihmisiä.
Puukotettujen joukossa on muun muassa poliisi. Hänen vammansa ovat vakavia, mutta eivät hengenvaarallisia, poliisista on kerrottu.

Poliisi ampui kolme epäiltyä hyökkääjää. He ovat kaikki miehiä.

Lontoon terroriteosta ei ole toistaiseksi löytynyt yhteyksiä Suomeen, kertoo suojelupoliisi Twitterissä.

Myös sisäministeri Paula Risikko on tviitannut, että Suomen viranomaiset selvittävät Lontoon iskun vaikutuksia Suomeen. Risikon mukaan Suomen viranomaiset seuraavat tilannetta tiiviisti.

Pelastustyöntekijät auttoivat London Bridge -sillalla loukkaantuneita ambulansseihin. Kuva: Lehtikuva/AFP/Daniel Sorabji