Lasten Laulukaupunki soi tänä vuonna kansainvälisesti

0

Siv Ilola, Helinä Rinne ja Pertti Falkstedt tekevät talkoovoimin Salon kesää. Kesäkuun toisena viikonloppuna kaupungin valtaa Lasten Laulukaupunki.

Alkukesän salolaisklassikko, Lasten Laulukaupunki, levittää jälleen musiikkia ympäri kaupunkia. Tapahtuma pidetään 8.–11. kesäkuuta.

Tänä vuonna Lasten Laulukaupunki saa ison joukon vieraita, kun samaan aikaan pidettävä Nordisk Musikfestival nivoutuu osaksi tapahtumaa.
Nordisk Musikfestival on pohjoismainen nuorten festivaali, joka järjestetään joka toisena vuotena. Nyt isännöintivuorossa on Halikon Musiikkiyhdistys, joka saa vieraakseen yhteensä 90 oppilasta, opettajaa ja vanhempaa Norjasta ja Tanskasta.

Ruotsista ei tällä kertaa tule osallistujia, koska kansallispäivän juhlinta osuu samaan ajankohtaan, ja ruotsalaisnuoret esiintyvät kotimaassaan.

Laulukaupungin resepti on sama kuin aiemminkin: lapsille ja lasten ehdoilla. Tapahtuma järjestetään nyt 27. kerran.

Tapahtuma alkaa torstaina 8. kesäkuuta, kun Laulukaupunki isännöi iltatoria.

Illan musiikista vastaa Roope Pelo ja Pelottomat. Lavalla nähdään myös lasten musiikkiesityksiä.

Seuraava päivänä laulanta alkaa jo aamulla.

– Perjantaiaamupäivän ohjelmaa olemme rakentaneet niin, että paikalliset päiväkotiryhmät voisivat tehdä retkipäivän torille, kertoo Lasten Laulukaupunki ry:n puheenjohtaja Siv Ilola. Lasten Laulukaupungin koko ohjelman löydät täältä.