Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Luke: Somerolla kahden suden reviiri

Somerolla on nyt virallisen kanta-arvion mukaan kahden suden reviiri. Tämä tieto julkistettiin keskiviikkona Luonnonvarakeskuksen (Luken) uusimman susikanta-arvion yhteydessä.
Havainnot Somerolta ovat kuitenkin hajanaisia, ja tutkimusprofessori Ilpo Kojola sanoo, että kahden suden reviiri hyväksyttiin varauksella. Vuosi sitten määräksi vahvistettiin yksi.
Salon naapurikaupungeista myös Raaseporissa on kahden suden reviiri (Snappertunan reviiri).
Salon ja Raaseporin susireviirin kooksi Luke arvioi 5-7 yksilöä, mutta tarkkaa tämänhetkistä tilannetta ei tiedetä, sillä laumasta ammuttiin aiemmin alfanaaras.
Koko maan susikanta on tuoreen arvion mukaan notkahtanut. Tätä voivat selittää sekä tarkentunut kanta-arvio että korkea aikuiskuolleisuus.
Suomen susikannan arvioidaan olevan 150-180 sutta, kun vastaava viime vuoden arvio oli 200-235 sutta.

Tämä susi on kuulunut Salon ja Raaseporin laumaan.

2 vastausta: Luke: Somerolla kahden suden reviiri

 • Luken/Riken arvio Salo-Raasepori lauman yksilömäärästä on vitsi. Reviiriltä on jo pitkään tullut havaintoja vain 2-3 yksilöstä. Alfa-naaraan lahtauksen jälkeen jäi viisi yksilöä.Tuusulassa jäi maaliskuussa auton alle yksi meidän lauman yksilö ja Liedossa tapettiin yksi meidän yksilö keväällä.

  Liedon tapaus olikin härski. Susi oli hyväkuntoinen ja terve yksilö,eikä sitä olisi tarvinnut todellakaan tappaa. Poliisin arvostelukyky on kadonnut,kun se konsultoi verenhimoisia lahtareita,eikä siis
  ole yhteydessä ihmisiin,jotka tietävät oikeasti asioista.
  Tämä Liedon tapaus on toisinto vuoden takaisesta Piikkiön tapauksesta,jossa lahdattiin myös meidän laumasta lähtenyt nuori hyväkuntoinen urossusi. Todennäköisesti lahtaushomman hoitivat samat ukot molempina kertoina. Kannattaisi opetella ampumaan, ennenkuin aletaan lahtaamaan viattomia luontokappaleita. Liedon yksilöstä löytyi kahden eri aseen hauleja ja eläin on siis kitunut ennen kuolemaansa. Asiasta lisää myöhemmin.

 • Tietävät oikeasti asioista?

  Oletko koskaan miettinyt, paljonko sutta geneettisesti on Kirkkonummi-Raasepori-Sauvo-linjan ”susilla”? Ja ylipäätään Suomessa ja nykyisillä täysin ihmisten valtaamilla alueilla, missä oikeat sudet eivät menestyisi kuin niiden pienemmät, kesymmät sekarotuiset muunnokset, joista et löydä kahta samannäköistä yksilöä.

  Ne eivät näytä susilta. Ja jos ne eivät näytä susilta, niin eläin on lantraantunut muutamilla kymmenillä prosenteilla. Näissä nimenomaisissa tapauksissa.

  Suomen susisuojelussa onkin keskeisinä punaisina lankoina vain ja ainoastaan raha. Itse eläimellä ei ole mitään väliä eikä sillä, että eläimemme itse asiassa hävittävät risteymin suden yhä kauempaa Venäjältä. Kun reuna-alue hurskastelee ja pelleilee ”susilla”, sudet häviävät. Sama käynyt dingolla vielä pahemmin. Aika nopeasti tapahtuvaa luonnonvalintaa, johon jotkut käyttävät jopa sanaa evoluutio.

  Tämä on yksi keskeisimmistä syistä, miksi niin moni ei innostu teidän ”susista”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto