Pääministeri Sipilä tapaa presidentti Niinistön iltapäivällä Kultarannassa

0

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapaa presidentti Sauli Niinistön Kultarannassa kello 15. Sipilän on määrä pyytää Niinistöltä hallituksen eroa.
Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät tukivat maanantaina illalla Sipilän esitystä hallitusyhteistyön päättämisestä perussuomalaisten kanssa.
Eronpyynnön jälkeen hallitusneuvottelut etenevät siten, että suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajan eli keskustan Antti Kaikkosen kutsusta määrätään hallitustunnustelija.
Kaikkonen arvioi eilen, että hallitustunnustelut voisivat alkaa jo tänä iltana tai huomenna.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä käynyt läpi hallituskuviota

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä on käynyt aamulla läpi hallituskriisiä ja maan poliittista tilannetta eduskunnassa.
– On käyty läpi sitä, mitä viikonloppuna on tapahtunut ja missä ollaan ja miten tämä prosessi aikataulullisesti ja muuten mahdollisesti on menossa, kertoi puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah (kd.) STT:lle puoli yhdeksän aikaan aamulla eduskunnassa.
Essayah oli vielä odottavalla kannalla sen suhteen, miten päivän aikataulu etenee.
Kristillisdemokraatteja ja RKP:tä on pidetty mahdollisina uusina hallituskumppaneina keskustalle ja kokoomukselle perussuomalaisten jälkeen. RKP:n eduskuntaryhmä on koolla iltapäivällä.

STT

Kuvat: