Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Paviljonkiravintolaan vaaditaan korkeatasoista arkkitehtuuria

Salon Länsirantaan suunnitellulta paviljonkiravintolalta vaaditaan korkeatasoista arkkitehtuuria. Ensi tiistaina kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn tulevassa kaavaluonnoksessa todetaan, että rakennuspaikka rajautuu maakunnallisesti merkittävään jokirannan ympäristöön ja valtakunnallisesti merkittävään rakennetun ympäristön alueeseen, jolla tarkoitetaan rautatieasemaa lähiympäristöineen.

Kaavassa osoitetaan paviljonkiravintolalle 200 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Se sijoittuisi Seppä Laurin patsaan viereen nykyiselle pysäköintialueelle. Ravintolan yhteyteen esitetään sähköautojen latauspistettä, polkupyöräparkkia ja yhtä invapysäköintipaikkaa.

Länsirannan paviljonkiravintola on herättänyt Salossa vilkasta keskustelua jo kaavoituksen alkumetreillä.

6 vastausta: Paviljonkiravintolaan vaaditaan korkeatasoista arkkitehtuuria

  • Tehkää se pömpeli tolppien nokkaan, niin nämä välttämättömät parkkiruudut mahtuvat sen pömpelin alle! Olisi maanmainio matkailuvaltti kaupungille.

  • Voisiko joku selittää ummikolle, mikä taho tätä vastustaa? Onko se taho tuo torin kahvilat vai mikä?

  • Tori ei vastusta vaan nimenomaan haluaa kehittää myös toria ja sen ympäristöä. S-ryhmän kanssa tekemisissä olevat yrittäjät vastustavat. Samat ihmiset joilla on sidonnaisuuksia vähän joka suuntaan ja eivät pääse itse tienaamaan tällä. Mahdollisimman äkkiä päätös rakentamiselle ja samalla voisitte nostaa kaavassa määrättyä korkeutta vaikka 10 kerrokseen, niin saadaan myös sitä nättiä kaupunkiarkkitehtuuria tänne ja keskustamaisuutta aikaiseksi.

  • Miten korkeatasoinen arkkitehtuuri mahdetaan määritellä? Usein siihen liittyy rakennusteknisesti riskialttiita rakenteita ja taiteellinen vaikutelma, jolla rakennus halutaan saada erottumaan ympäristöstään sen sijaan, että sopeutuisi ympäristöönsä. Minusta korkeatasoista suunnittelua edustaa tasapainoiset massat ja teknisesti toimiva rakenne. Kirjastosta ja sen naapurustosta voisi ottaa mallia. Ravintoloista Seurahuone on varsin tyylikäs ja tällainen jokirantaankin sopisi.

    Tolpille parkkipaikkojen tieltä nostettu ravintola olisi kyllä nähtävyys, mutta turha siitä aiheutuvilla kustannuksilla on yrittäjää rankaista. Sen sijaan kaupunki voisi tehdä Rikalan edustalle joen päälle betonikannen, johon mahtuisi 14 henkilöautoa. Silloinhan kaikki olisivat tyytyväisiä.

  • Eikö siihen voisi joen päälle rakentaa ravintola putken? Sisäänkäynti molemmilta puolta jokea.. Mahtuisi varmaan useampi liiketila ja ei veisi yhtään pysäköintipaikka!!

  • Parasta arkkitehtuuria olisi olla rakentamatta mitään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto