Paviljonkiravintolaan vaaditaan korkeatasoista arkkitehtuuria

0

Salon Länsirantaan suunnitellulta paviljonkiravintolalta vaaditaan korkeatasoista arkkitehtuuria. Ensi tiistaina kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn tulevassa kaavaluonnoksessa todetaan, että rakennuspaikka rajautuu maakunnallisesti merkittävään jokirannan ympäristöön ja valtakunnallisesti merkittävään rakennetun ympäristön alueeseen, jolla tarkoitetaan rautatieasemaa lähiympäristöineen.

Kaavassa osoitetaan paviljonkiravintolalle 200 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Se sijoittuisi Seppä Laurin patsaan viereen nykyiselle pysäköintialueelle. Ravintolan yhteyteen esitetään sähköautojen latauspistettä, polkupyöräparkkia ja yhtä invapysäköintipaikkaa.

Länsirannan paviljonkiravintola on herättänyt Salossa vilkasta keskustelua jo kaavoituksen alkumetreillä.