Perussuomalaiset jakautuvat kahteen ryhmään – yli 20 kansanedustajaa muodostaa Uuden vaihtoehdon

0

Timo Soini saapui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokoukseen Helsingissä 13. kesäkuuta 2017. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaisten väistynyt puheenjohtaja Timo Soini ja joukko puolueen kansanedustajia eroavat perussuomalaisista. 20 kansanedustajan ryhmässä mukana ovat Soinin lisäksi kaikki muut ministerit, muun muassa työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppaministeri Sampo Terho.

Kansanedustajat perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Soinin perustama ryhmä jatkaisi mielellään Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa entisellä ohjelmalla.

Ryhmään kuuluva kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, että hallitustunnusteluja on tarkoitus käydä pääministeri Sipilän kanssa vielä tänään iltapäivällä. Tarkkaa tietoa ei ole Oinosen mukaan tiedossa.
Uusi vaihtoehto -ryhmään kuuluva kansanedustaja Simon Elo sanoo, että on mahdollista, että ennen seuraavia vaaleja perustetaan uusi puolue.

Seuraavat edustajat ovat tänään päivätyllä kirjeellään ilmoittaneet puhemiehelle, että he ovat perustaneet oman eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto (uv), ruotsiksi Nytt alternativ : Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen. Myöhemmin myös Arja Juvonen tviittasi, että myös hän on eronnut perussuomalaisista.

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Simon Elo. Varapuheenjohtajia ovat Tiina Elovaara, Ari Jalonen ja Ritva ”Kike” Elomaa.

Päivitetty klo 15:40