Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Perussuomalaiset jakautuvat kahteen ryhmään – yli 20 kansanedustajaa muodostaa Uuden vaihtoehdon

Timo Soini saapui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokoukseen Helsingissä 13. kesäkuuta 2017. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaisten väistynyt puheenjohtaja Timo Soini ja joukko puolueen kansanedustajia eroavat perussuomalaisista. 20 kansanedustajan ryhmässä mukana ovat Soinin lisäksi kaikki muut ministerit, muun muassa työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppaministeri Sampo Terho.

Kansanedustajat perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Soinin perustama ryhmä jatkaisi mielellään Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa entisellä ohjelmalla.

Ryhmään kuuluva kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, että hallitustunnusteluja on tarkoitus käydä pääministeri Sipilän kanssa vielä tänään iltapäivällä. Tarkkaa tietoa ei ole Oinosen mukaan tiedossa.
Uusi vaihtoehto -ryhmään kuuluva kansanedustaja Simon Elo sanoo, että on mahdollista, että ennen seuraavia vaaleja perustetaan uusi puolue.

Seuraavat edustajat ovat tänään päivätyllä kirjeellään ilmoittaneet puhemiehelle, että he ovat perustaneet oman eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto (uv), ruotsiksi Nytt alternativ : Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen. Myöhemmin myös Arja Juvonen tviittasi, että myös hän on eronnut perussuomalaisista.

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Simon Elo. Varapuheenjohtajia ovat Tiina Elovaara, Ari Jalonen ja Ritva ”Kike” Elomaa.

Päivitetty klo 15:40

 

8 vastausta: Perussuomalaiset jakautuvat kahteen ryhmään – yli 20 kansanedustajaa muodostaa Uuden vaihtoehdon

 • Perussuomalaisiin kansanedustajiin voi luottaa kuin Neuvostoliittoon. Vaihdetaan porukkaa, kun jäsendemokratia ei tyydytä.

  Nämä kaikki kansanedustajat ovat olleet tukemassa hallituksen politiikkaa, joka vei duunareilta lomarahat ja pidensi työaikaa. Samoin tallottiin opiskelijoiden, vanhusten ja lasten päälle.

  Nämä kaikki kansanedustajat ovat henkilökohtaisesti vastuussa kannattajakunnan vastaisesta politiikasta. Ja mieli teki näköjään yli kaiken takaisin noiden päätösten tekijäksi. Uudet vaalit, niin osa jää unhon yöhön.

 • Eikö tuosta Soinista jo voisi päästä eroon? Sitä oltiin aikanaan niin kovasti menossa irti EU:sta ja kaikenlaista muuta vouhotusta. Eihän tuo Soini ole kuin yksi myötäilijä, takinkääntäjä.

 • Onko nyt tosiaan niin että Suomi on saamassa ensimmäisen ”luuserihallituksen”? Ministeri Soini on itse sanonut että loikkarit ovat kaikki luusereita! Joskus saattaisi ehkä olla parempi pitää suunsa kiinni!

 • Hyvä juttu. Halla-aho maalasi itsensä porukoineen nurkkaan ja sinne he taitavat jäädäkin.

  • Nykypäivä on vähintääkin erikoinen. Löytyy outoja mielipiteitä. Demokraattinen äänestys ja äänestyksen voittajasta tehdään syyllinen siihen mitä joku ryhmä ei hyväksy.
   Miten äänestyksen voittajaa voi syyllistää äänestäjien mielipiteestä.

 • Usein sanotaan, että ensin pitää valita puolue ja sitten vasta henkilö, jota äänestetään. Näemmä se ei enää ole järkevää, kun puolueet voidaan sitten kesken kauden pilkkoa mielipiteiden mukaan. Ja jos ei pilkota, niin voidaan äänestää oman itsetunnon mukaan (esim. keskustan alkoholipolitiikka).

 • Voi luoja tätä sirkuspelletouhua! Noh, 2 vuotta, eikä yksikään näistä ole hallituksessa ja tuskin eduskunnassakaan, vai onko siihen mennessä jo saatu Suomi AB myytyä ja tyhjiin kupattua?

 • Kyllä tässäkin huomaa miten valta turmelee. Politikolla pitää olla nin paksu nahka, kun selkäranka puuttuu niin pysyy pystyssä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto