Poliisi tehostaa tiistaiksi rattijuopumusvalvontaa

0

Poliisilaitokset tekevät tehostettua rattijuopumusvalvontaa 24 tunnin ajan Liikenneraittiuspäivänä 6.6.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan, mutta alkoholia maistelleiden määrä on kasvanut jo useamman vuoden.

Vuoden 2016 tutkimuksessa 10 000 autoilijan otos toi esiin 13 rattijuoppoa ja 88 maistellutta. Edellisessä mittauksessa maistelleiden määrä oli ollut 71 ja vuonna 2012 vain 55.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 tapahtui yhteensä 52 kuolemaan johtanutta rattijuopumusonnettomuutta.

– Kesä on aikaa, jolloin käytetään enemmän alkoholia eikä muisteta, että alkoholi ja autoilu eivät tosiaankaan sovi yhteen, vaan aiheuttavat kuolemia ja loukkaantumisia, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksen tiedotteessa.