Rankingsijoitus ei paljon painanut: Viro kellisti Suomen lentopallonaiset MM-karsinta-avauksessa

0

Suomen naisten lentopallomaajoukkueelle voi odottaa keskiviikon perusteella vaikeaa taivalta Portugalin MM-karsintaturnauksessa. Suomi hävisi karsintojen avausottelussaan Viana do Castelossa Virolle erin 1-3 (17-25, 25-17, 23-25, 20-25).

Viro on rankattu Euroopassa sijalle 32, Suomi sijalle 24.

– Tuloksessa ei sinänsä ole selittelyä. Viron hyvyys ei ollut yllätys, viime vuonnakin oli tiukkaa heidän kanssa kaksi kertaa. Pelissä oli pitkiä pisteputkia puolin ja toisin. Taisi olla ratkaisu enemmän henkisellä puolella, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Kangasniemi ei vaipunut synkkyyteen, vaikka karsinnat alkoivat tappiolla.

– Kaikki on vielä auki, pitkä turnaushan tämä on.

Suomen parasta antia ottelussa olivat keskitorjuja Daniela Öhmanin viisi torjuntaa sekä Saksaan ensi kaudeksi siirtyvän hakkurin Piia Korhosen 16 pistettä (+11).  Ilman sopimusta tällä hetkellä oleva Salon Viestin kasvatti Ronja Heikkiniemi hyökkäysi mainiolla (52) prosentilla ja summasi saldokseen 12/0. Alusta loppuun kentällä olleen yleispelaajan plusmiinussaldoa kuritti kuusi vastaanottovirhettä. Viron pelaajat pommittivat syötöillään suomalaisista eniten juuri Heikkiniemeä.

LP Viestin varmoista ensi kauden pelaajista yleispelaaja Noora Kosonen oli avausseitsikossa, mutta joutui luovuttamaan paikkansa toisessa erässä Salla Karhulle. Kosonen piipahti vielä neljännessä erässä kentällä. Hänen saldokseen jäi laiha 1/-2, ja ainoa piste Kososelle tuli torjunnalla. Kososelle kertyi kolme vastaanottovirhettä.

Libero Hillaelina Mäntylä pääsi peliin kolmannessa erässä, mutta hänelle ei kertynyt vastaanottoja. Päävastuun Suomen takakentällä kantoi Saana Koljonen.

LP Viestin ensi kauden hakkuri Kertu Laak teki Virolle 14 pistettä (+6). WoVossa viime kaudella pelannut yleispelaaja Kristiine Miilen summasi puolestaan 15/+8. Viron tehokkain oli toinen yleispelaaja Nette Peit (17+7).

Suomi kohtaa tänään torstaina turnausemäntä Portugalin, joka yllätti avauspelissään Euroopan huippumaan Ranskan 3-2. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.30.

– Heidän taistelutahto oli kovaa, tulivat useamman virheenkin jälkeen taas vahvasti peliin. Siinä mielessä inhottava porukka, Kangasniemi ennakoi.

 

Salon Viestin kasvatti Ronja Heikkiniemi pelasi koko ottelun MM-karsinnat avanneessa Viro-pelissä.