Salolaismies kaahasi poliisia pakoon Suomusjärvellä

0

Vuonna 1968 syntynyt salolaismies kaahasi poliisia karkuun perjantai-iltana Suomusjärvellä aiheuttaen monia vaaratilanteita.
Poliisi sai kello kymmenen aikoihin moottoritiellä ilmoituksen henkilöautosta, joka ei tahdo pysyä omalla kaistalla. Autossa oli ollut myös eri rekisterikilvet edessä ja takana.
Kohta poliisipartiota vastaan ajoikin tuntomerkkeihin sopiva auto 118 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Kun poliisi lähti tavoittamaan autoa, se lähti kiihdyttämään karkuun ajaen jopa 150 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa saisi ajaa vain 80 km/h. Välillä auto ajoi vastaantulevien kaistaa vaarantaen vakavasti muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.
Toinen poliisipartio asensi pakenevan auton reitille piikkimaton, johon auto ajoi ja toinen eturengas meni rikki. Auto jatkoi kuitenkin edelleen pakenemista läheiseen taajamaan, jossa ajoi noin 60–70 km/h. Kitulantiellä auto kiersi tien osittain sulkeneen poliisiauton ojan kautta ja jatkoi Suomusjärventietä 100 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 60 km/h. Tällöin tyhjennyt eturengas savutti jo pahasti.
Seuraavaksi auto kääntyi moottoritielle kohti Helsinkiä, ja matka jatkui pelkällä vanteella nopeuden ollessa noin 100 km/h. Auto kääntyi moottoritieltä huoltamon pihalle, jossa poliisi sai sen kiilaamalla ja kiinniajamalla pysäytettyä. Kuljettajaksi osoittautui poliisin vanha tuttu, ja hänet otettiin kiinni.
Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajokorttia, ja aikaisempia kortitta-ajoja oli vuoden sisällä kolme. Puhalluskoe antoi tulokseksi 1,0 promillea. Auton rekisterikilpiä oli muutettu tussilla.
Tapahtumaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, rattijuopumuksena ja ajoneuvorikkomuksena.