Salon Meripelastajien uusi vene parantaa avustusvalmiutta Salon vesillä

0

 

Kuva: Salon Meripelastajat

Salon Meripelastajat ry on saanut käyttöönsä uuden pelastusveneen. Viisimetrinen avovene on suunniteltu varta vasten meripelastuskäyttöön.

Yhdistys arvioi uuden veneen parantavan koulutus- ja toimintavalmiutta merkittävästi. Veneen varustuksiin kuuluvat muun muassa sammutin, pelastautumispuvut ja ensiaputarvikkeet.

– Pystymme lähtemään nopeasti avustustehtäviin esimerkiksi mataliin rantavesiin ja Salonjoen Sokerisillan yläjuoksun puoleiselle jokiosuudelle. Vene vaatii minimissään vain kahden hengen miehistön, minkä saa kokoon lyhyellä varoitusajalla, sanoo Salon Meripelastajien puheenjohtaja Jari Liimatainen yhdistyksen tiedotteessa.

Vene sai tiistaina kasteessa nimekseen Mathildan Marina merkittävän taloudellisen tukijansa mukaan.

– Sijaintimme meren äärellä tuo mukanaan vastuun merellä liikkuvista. Pelastusveneen hankintaan osallistuminen on meille luonteva tapa tukea Salon Meripelastajien tekemää tärkeää vapaaehtoistyötä, sanoo Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen.

Salon Meripelastajat päivystää veneilykauden aikana vuorokauden ympäri. Viikonloppuisin meripelastajat partioivat Salosta Kemiönsaaren länsipuolelle ja Paimion vesille, etelässä Saaristomerelle ja idässä Hankoon saakka ulottuvalla alueella PV Drakenilla, joka on 13-metrinen pelastusalus.

Uusi Mathildan Marina -vene laajentaa veneilijöiden avustusmahdollisuuksia, sillä Drakenin ollessa kauempana partioimassa Mathildan Marina -vene on lähtövalmiina Salossa.

Salon Meripelastajat on vapaaehtoisvoimin toimiva Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys.