Salon oma poika tähdittää Tuntemattoman sotilaan traileria – katso miltä elokuva näyttää

0

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan virallinen traileri on julkaistu tänään. Trailerissa näkyy myös Salon oman tähden, Hannes Suomisen näyttelijäntyötä elokuvassa.

Suominen esittää elokuvassa sotamies Vanhalaa.

– Toivottavasti jo trailerista huomaa, miten monimuotoisen lahjakas näyttelijäkaartimme antoi itsestään kaiken tämän erittäin vaativan tuotannon aikana, sanoo ohjaaja Louhimies trailerin tiedotteessa.

Aku Louhimiehen suurelokuva tulee elokuvateattereihin lokakuussa.

Vuonna 1981 Salossa syntynyt Hannes Suominen valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2004. Hän on näytellyt muun muassa Tampereen työväen teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Turun Linnateatterissa sekä useissa Matti Ijäksen elokuvissa.

Alikersantti Rokan roolin tekee näyttelijä Eero Aho. Alikersantti Hietasen roolissa taas nähdään Aku Hirviniemi.

Muut näyttelijät ovat Jussi Vatanen vänrikki Koskelana, Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Juho Milonoff sotamies Honkajokena, Andrei Alén sotamies Rahikaisena, Joonas Saartamo alikersantti Lahtisena ja Arttu Kapulainen ”Suen tassuna”.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan kirjan hengelle uskollinen tulkinta klassikkoromaanista, kerrotaan elokuvan nettisivuilla. Käsikirjoitus pohjaa osin myös Linnan Sotaromaaniin, Tuntemattoman sotilaan alkuperäiseen versioon.