Someron Kivimeijerin näyttely ammentaa Paimionjoesta

0

Paimionjoen sillat, vesi ja luonto ovat Someron Kivimeijerin tämän kesän näyttelyn yhtenä suurena innoittajana. Kivimeijerin yhdeksäs näyttely esittelee lukuisten taiteilijoiden tuotantoa, josta rungon muodostavat valokuvaaja, taiteen tohtori Tapio Heikkilän kuvaamat Paimionjoen sillat.
Varsinais-Suomen suurin joki näyttäytyy koko matkaltaan siltavalokuvien kautta. Ne ovat rakennetun ympäristön muotokuvia, mutta samalla Heikkilä on taltioinut maiseman eri näkökulmista ja eri vuodenaikoina. Gps-tietoina tallennetut maisemat voidaan toistaa myös tarkalleen myöhemmin.
Töitä näyttelyssä on yhteensä kymmeneltä eri taiteilijalta, joiden joukkoon kuuluu myös paikan omistaja, kesäsomerolainen Antero Kare.
Keramiikkataiteilijoista somerolaisia ovat myös Pirjo Lautiainen, Nora Paakkanen (Somerniemi-Helsinki) sekä Marika Jensen. Muut taiteilijat ovat Tarja Trygg (Paimionjoen aurinko solarigrafia -valokuvia), Anu Osva (Paimionjoen vesi installaatioita), Maria Jauhiainen (Kesäretki2 installaatio), Catharina Kajander (Ratsujen vuosisata keramiikka) sekä Stuart Wrede (Garden of Life virtuaalipuisto).
Paimionjoki näyttely Someron Kivimeijerissä on avoinna 16.6.-13.8. joka päivä kello 12-18.

Nora Paakkasen rakukeramiikkateos Hiljainen totuus. Kuva: SSS/Minna Määttänen