Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Turun AMK vahvistaa muuttonsa Salon IoT Parkiin

Turun AMK on käynyt kevään ja alkukesän aikana neuvotteluja Salon toimipisteen siirtämisestä Salo IoT Parkiin.

– Neuvotteluissa on löydetty Turun AMK:n toiminnalle soveltuvat tilat Kiila-kiinteistöstä, jotka sijaitsevat pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä viereisessä rakennuksessa. Tilat ovat rajattavissa selkeästi Turun AMK:n käyttöön ja mahdollistavat myös yhteistyön laajentamisen Salo IoT Parkissa toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa, kertoo Turun AMK tiedottessan.

Turun AMK:n hallitus valtuutti maanantaina pidetyssä kokouksessaan rehtori-toimitusjohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen Salon toimipisteen toiminnan siirtämisestä Salo IoT Parkiin, mikäli vuokrasopimuksen ehdoista saadaan sovittua Salo IoT Parkin kanssa. Tavoitteena on siirtää toiminta uudelle kampukselle vuoden 2017 loppuun mennessä.

– Muutto mahdollistaa meille yhteistyön kehittyvien salolaisten yritysten kanssa ja helpottaa siirtymisiä Salon ja Turun välillä, sanoo rehtori Vesa Taatila.

AMK toimii muuttonsa asti Salon kaupungin omistamassa kiinteistössä Ylhäistentiellä.

4 vastausta: Turun AMK vahvistaa muuttonsa Salon IoT Parkiin

 • Nyt on tulossa tilaa siirtää kaupungin vuokratiloissa olevia toimintoja omiin tiloihin vai onko alkanut ulkoistusbuumi? Vuokranmaksu on sekin yhdenlaista tukemistoimintaa?

  • Salo voittaa, vaikka menettää vuokratuloja, sanoi Rantakokko. En oikein ymmärrä tuota laskutapaa.

   Ehkä olisi kannattanut remontoida Amk:n tilat asunnoiksi Alhaisten vanhuksille, kun nyt siirtyvät yksityisen yrittäjän tiloihin. Eihän kukaan tapa kultamunia munivaa hanhea.

   • No niin, et ole tainnut koskaan AMK-rakennuksessa käydäkään. Auditoriosta saisi mahtavan monikerroksisen asunnon useammalle. Ilman ikkunoita tosin.

   • Mitä Salo voittaa, kun AMK sijoittuu Salo IoT Parkkiin??? Salon kiinteistösijoittajat vain varmistavat tällä osaltaan tilojensa vuokrausta, mutta Salon kaupunki vastaavasti menettää vuokratuloja edelleen. Niitä menetettiin jo vuoden vaihteessa, kun AMK supisti tilojaan nykyisissä kaupungin omistamissa toimitiloissaan Mitä kaupunki nyt voi sinne saada vuokralaisiksi – Rantakokon mukaan sinne siirrettäisiin ympäristökunnista koulutusta kuten mm. Perniön Lukio sekä muitakin oppilaitosten toimintoja – siis muualla jäisi edelleen tyhjää tilaa, kun rakennusta täytettäisiin.

    Työpaikkojen luominen piti olla tärkein vaikute, jotta Ms-kiinteistöt hankitaan IoT Park-yhtiölle ja kaupunki toimii pääsijoittajana. No, vielä ei ole tullut avauksia uusista työpaikoista kuin muutama mukaan lukien IoT Parkin omat muutamat tehtävät.

    TRI:n työpaikat ovat voisi sanoa jo menetetyt. Tältä osin ei valmistelijat Mannerveden johtolla uskaltaneet edes kirjata laskelmiin näkyviin Tri:n riskitekijöitä, vaikka tällainenkin laskelma oli tehty, mutta sitä ei julkistettu.

    Valmistelijoilla ei pitänyt olla mitään omaa etua kyseessä, vaan olivat objektiivisia. No, se siitä, kun päävalmistelijana kaupunkikehitysjohtaja sai hienon vaikkakin väliaikaisen johtajan paikan Salo IoT Parkin toimintoihin. Hän sitten on ollut ilmeisesti ent.kaupunginjohtajan kanssa pääneuvottelijana Amk:n siirtymisessä Ms-kiinteistöihin.

    Se siitä esteellisyydestä eli jääviydestä sitten. Seuraava askel lienee, että Salo IoT Park hakee hankkeen perusteluasiakirjoihin kirjattua tavoitetta saada yli 0,5M euron alennuksen kiinteistöveroon – siis siltäkin osin kaupunki menettäisi tuloja vuodesta 2018 eteenpäin. Tosin Salon yritysten yhdenmukainen kohtelu kiinteistöverotuksen suhteen voi asettaa esteen jo sinänsä asialle.

    Kaupunginjohtaja Lauri Innalle on tulossa aika haasteellinen tehtävä Salo IoT Parkin hallituksen jäsenenä kuten muillekin Salon edustajille hallituksessa.
    Toivotaan parasta, mutta varaudutaan kuitenkin valmisteluasiakirjojen sisältämien riskienkin ainakin osittaiseen toteutumiseen, joka tietäisi uusia haasteita Salon kaupungin talouden tervehdyttämiselle sekä työpaikkojen syntymisen että taloudellisten vaikutusten suhteen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto