Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Työttömyysluvut laskeneet vuoden

Toukokuussa tuli täyteen tasan vuosi Salon työttömyyden käänteestä kohti parempaa. Viime vuoden toukokuussa työttömyys jäi pienemmäksi kuin vastaavaan aikaan edeltävänä vuotena, ja siitä lähtien sama suunta on jatkunut joka kuukausi.
Vuoden kehitys osoittaa, että työttömyyden pahin jakso on Salossa takana. Suunta on oikea, mutta työllisyystilanne on edelleen vaikea. Kaupungin työttömyysprosentti on 13 ja työtä vailla 3 217 työnhakijaa. Vuosi sitten työttömyysaste oli 15 prosenttia ja työttömänä 3 761 henkilöä.

Elektroniikkateollisuuden rakennemuutos löi Salon polvilleen, mutta kanveesista on nyt noustu. Työttömien määrä oli pahimmillaan yli 4 000 henkilöä, josta nyt on sulanut liki tuhat. Se osoittaa, että toimenpiteet työttömyyden taittamiseksi ovat tuottaneet tulosta.
Osa työllisyyden paranemisesta selittyy muuttoliikkeellä, kun työikäistä väkeä on muuttanut muualle toimeentulon perässä. Sen merkitys tilastoissa on kuitenkin pieni. Tosiasia on, että moni työtön on löytänyt uuden työn.

Parempaan suuntaan työllisyys on kulkenut myös Salon seudun muissa kunnissa. Toukokuussa työllisyystilanne heikkeni vain Marttilassa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.
Seudun pienin työttömyys on Sauvossa, jossa työttömyysprosentti on 6,8 prosenttia. Somerolla työttömyys on vuoden aikana hellittänyt selvästi, työttömyysaste on nyt 8,3, kun se vuosi sitten oli 10,7 prosenttia.
Salon työttömyys oli vielä talvella suurempi kuin Turussa. Tässä vertailussa on palattu normaaliin järjestykseen, kun maakuntakeskuksen työttömyys on korkein. Turun työttömyysaste oli toukokuun lopussa 13,8 prosenttia.
Koko maakunnan paras tilanne on Oripäässä, tasan viisi prosenttia.

Uusia työpaikkoja tarvitaan edelleen kipeästi Salossa ja seudun muissa kunnissa. Tilastot osoittavat, että jo tehdyt toimenpiteet ovat auttaneet. Yritysten mahdollisuuksia palkata lisää työntekijöitä pitää tukea myös jatkossa.
Hyvään vauhtiin päässyt talouskasvu antaa vetoapua työllisyyden vahvistamiseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto