Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Villiintyneistä kissoista yhä enemmän havaintoja

Villiintyneistä kissalaumoista tehdyt ilmoitukset ovat yleistyneet viime vuosina. Tieto ilmenee SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoisille eläinsuojeluneuvojilleen tekemästä kyselystä.
Kissalauma syntyy usein siksi, että pihapiiriin ilmestynyttä leikkaamatonta kissaa aletaan ruokkia tai itse hankittua kissaa ei leikata ajallaan.
Kissalaumassa voi olla kymmeniä, jopa toistasataa huonokuntoista kissaa, jotka lisääntyvät hallitsemattomasti. Kissoilla on paljon tarttuvia tauteja ja sisäsiittoisuutta, joka voi aiheuttaa esimerkiksi epämuodostumia.
SEY vaatii, että uuden eläinsuojelulain myötä löytökissat tulee luovuttaa rokotettuina, tunnistusmerkittyinä ja rekisteröityinä sekä kastroituina tai sterilisoituina.
– Tämä estäisi tehokkaasti sen, että kissat päätyvät synnyttämään lisää ei-toivottuja pentuja. Maa- ja metsätalousministeriön esityksessä linjauksiksi uudeksi eläinsuojelulaiksi ei kuitenkaan ole näitä vaatimuksia kirjattu, sanoo SEYn viestintäpäällikkö Annukka Seppävuori.

SEY ajaa uuteen eläinsuojelulakiin myös pakollista tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä kissoille ja koirille. Se olisi tehokas keino ehkäistä kissapopulaatioiden syntymistä sekä pentutehtailua. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan uuteen eläinsuojelulakiin ei kuitenkaan ole suunnitteilla kissojen ja koirien pakollista tunnistusmerkintää ja rekisteröintiä.

Arkistokuvan kissa on löytynyt vapaana ja päätynyt löytyöeläintaloon muutama vuosi sitten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto