Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Ainakin yksi hellepäivä Saloon

Ainakin yksi hellepäivä on luvassa tälle kesälle Saloon. Elohopean pitäisi kivuta yli hellerajan torstaina, mutta sen jälkeen sää palaa taas tuttuun kaavaan.

Kesäistä eli lämmintä Salon sää on kuitenkin ollut heinäkuussa.

– Salo on aika lämmin seutu, kertoo meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta.

Tuovinen sanoo, että päivälämpötilat ovat nousseet Salossa monena heinäkuun päivänä 20 asteen pintaan.
– Vain kymmenenä päivänä lämpötila ei ole mennyt yli 20 asteen.

Keskilämpötila jää Salossa kuitenkin pari astetta pitkän ajan keskiarvojen alapuolelle, mikä Tuovisen mukaan johtuu siitä, että yöt ovat olleet kylmiä ajankohtaan nähden.

Hellepäivissä ollaan koko Suomessa pitkästi alle keskiarvojen. Kun heinäkuun loppuun mennessä hellepäiviä tapaa olla koko maassa yhteensä 27, torstaihin mennessä päivien määrä on vasta 14.

1 vastaus: Ainakin yksi hellepäivä Saloon

  • Kiiitokset ”mukaville” naapureille hellepäivän ohjelmasta. Ruohonleikkurit ym. pihakoneet ulvoivat lähes taukoamatta. Voisiko sopia loma-aikaan jonkun käytännön, ettei nurmikoita leikattaisi loman harvoina hellepäivinä iltapäivisin. Mieluiten grillaisin, söisin ja ottaisin oluen nauttien Suomen suvesta. En 300 desibelin melusta ja bensan katkusta 5 m etäisyydeltä. Ja niille, jotka yrittävät länkyttää että ”muuta maaseudun rauhaan” vastaan heti, että minulta kesti 19 vuotta päästä sieltä pois, takaisin en mene.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto