Haku Turun AMK:n polkuopintoihin alkaa ensi maanantaina

0
Kuva: SSS-arkisto/KIRSI-MAARIT VENETPALO

Jos opiskelupaikka jäi yhteishaussa haaveeksi, on mahdollista hakea Turun ammattikorkeakoulun polkuopintoihin.  Hakeminen tai ilmoittautuminen polkuopintoihin tapahtuu eri tavoilla koulutuksesta riippuen. Joidenkin alojen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, toisilla aloilla opiskelijat valitaan motivaatiokirjeen perusteella. Paikkoja on tarjolla yhteensä 240 eri aloilla.

Ilmoittautumis- tai hakutavan voi tarkistaa kunkin koulutuksen kohdalta luettelosta, joka löytyy Turun AMK:n polkuopintojen sivulta. Sivulta löytyvät myös kyseiset hakulomakkeet.

Haku kestää osaan opinnoista maanantaista keskiviikkoon. Osa täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä tiistaiaamusta alkaen.

Polkuopinnot on suunnattu henkilöille, jotka eivät ole vielä saaneet opiskelupaikkaa. Reitti opintoihin käy avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Polkuopintojen jälkeen voi hakea tutkinto-opiskelijaksi joko yhteishaun tai avoimen AMK:n erillishaun kautta. Polkuopintoihin ei ole AMK:n pohjakoulutusvaatimusta, vaan niihin voivat hakea kaikki kiinnostuneet.

Polkuopiskelijoille ei tule automaattisesti oikeutta suorittaa tutkintoa, vaan he voivat halutessaan pyrkiä ensi vuonna ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoiksi joko yhteishaun tai avointen ammattikorkeakouluopintojen erillishaun kautta.