Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Kastun talo kunnostetaan

Kastun taloa on ryhdytty kunnostamaan ulkoapäin Salossa. Lähes kymmenen vuotta sitten tulipalossa osittain tuhoutuneen korttelin säästynyt osa Helsingintien varrella on näkyvällä paikalla Salon keskustaa.

– Laitetaan se nyt kuntoon, koska sellaista rumilusta joutuu pitämään keskikaupungilla, sehän on suojeltu, talon omistava kiinteistöneuvos Jorma Nieminen sanoo.

Talon kohtalo on puhuttanut vuosien varrella runsaasti, sillä talon suojelu on jakanut mielipiteitä. Talo on osayleiskaavassa suojeltu.

Nieminen olisi aikoinaan halunnut purkaa korttelin vanhat rakennukset ja tehdä tilalle uudisrakennuksen.

Kastun talon rapistunut ulkokuori korjataan ja talo maalataan uudestaan. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

7 vastausta: Kastun talo kunnostetaan

  • Kyllä kiinteistön kunnossapito on aina omistajan vastuulla. Vanha kikka antaa kiinteistön rapistua jotta voi gryndata päälle ei enää toimi, onneksi.

  • Palattuani kotikaupunkiini Suomi kierroksen jälkeen huomio kiinnittyy Hämeentien ja pääkatujen rapistuviin taloihin. Onneksi vanha mylly ja entiset vr:n rakennukset on hieman sivussa. Onneksi näitä epäkohtia ei huomaa muutaman päivän kuluttua kun silmä taas tottuu epäkohtiin. Rakennusvalvontamme tosin on tarkkana ja palkannut helikopterin tutkimaan haja-asutusalueen rakennuskantaa työllistäen itse itsensä. Eikö keskustaa valvo kukaan, rittäisi kävelylenkki?

  • Tässä on oltu kummallisen toimettomia kaupungin suunnalta vuosikaudet. Keskeisen näkymän Salon keskustassa on annettu ryvettyä ja lähestulkoon raunioitua. Vaikka kysymyksessä lienee ensi sijassa kiinteistönomistajan laiminlyönti rakennuksen suhteen ja samalla piittaamattomuus kaupunkikuvasta, niin perusteluja tekemättömyydelle pitäisi vaatia myös kaupungin niiltä tahoilta, joille vastuu kaupunkikuvasta ja kiinteistöjen kunnossapidon laiminlyönnin sallimisesta kuuluu. Tästä molemminpuolisesta piittamattomuudesta ovat saaneet kärsiä etenkin kaupunkilaiset ja täällä vierailleet henkilöt. Toivottavasti nyt tehtävillä korjauksilla saadaan aikaiseksi vähintään kunnollinen lopputulos.

  • Omistajaa on kyllä aivan turha arvostella tässä tapauksessa. Hän olisi silloin palon jälkeen välittömästi rakentanut siihen upean galleria tyyppisen kauppakeskuksen. Mutta Salon jarrut iski jälleen. Mitään ei saa purkaa eikä rakentaa.

    • Turha Salon kaupunkia on syyttää, että Kastun taloa ei saanut purkaa. Kaupunki olisi sallinut purkamisen, mutta Ely-keskus vaati rakennuksen suojelua hallinto-oikeusasteissa ja hyvä niin. Sen sijaan kaupunkia voi syyttää lepsuilusta kaupunkikuvan suhteen. Kiinteistöomistajia on vaadittava pitämään rakennukset kunnossa tai omistajia purkamaan ne rakennukset jotka ovat purkukunnossa ja joita ei ole määrätty suojeltavaksi.

  • Hienoa, että kunnostaa

  • Pitäisi samalla korjata myös toisen keltaisen Meriniityllä olevan rakennuksen julkisivu? Taatusti Salon rumin uudisrakennus.
    Omaa taloa rakentaessa rakennusvalvonta puuttui jokaiseen pieneen mitättömään yksityiskohtaan. On outoa miten tuollainen viritelmä on voitu päästää valvonnan seulan läpi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
Keskustelut
STT
Arkisto