Kontinen ja Peers nousivat kuilun partaalta välieriin

0

Suomen Henri Kontinen ja Australian John Peers ovat kukistaneet Wimbledonin tennisturnauksen miesten nelinpelin puolivälieräottelussa Ryan Harrisonin ja Michael Venuksen 6-4, 6-7 (5-7), 6-7 (4-7), 7-6 (9-7), 6-1.
Nelinpelin ykkössijoitetut Kontinen ja Peers selvittivät neljännessä erässä ottelupallon, ja veivät sitten ratkaisuerän vaikeuksitta. Välierässä Kontinen ja Peers kohtaavat neljänneksi sijoitetut Puolan Lukasz Kubotin ja Brasilian Marcelo Melon.

Brittipettymys Wimbledonissa: Murray ulos jo puolivälierässä

Yhdysvaltain Sam Querrey ylsi uransa ensimmäiseen välieräpaikkaan tenniksen grand slam -turnauksissa, kun hän kukisti puolustavan mestarin Andy Murrayn Wimbledonin miesten kaksinpelin puolivälierässä. Querrey voitti erin 3-2.
Maailmanlistan ykkönen ja turnauksen ykkössijoitettu Murray johti ottelua erin 2-1, mutta hän hävisi kaksi viimeistä erää 1-6. Lonkkavaivasta viime aikoina kärsinyt Murray nilkutti ottelun aikana, joten täydessä iskussa kotiyleisön suosikki ei ollut. Neljäs ja viides erä kestivät yhteensä vain 49 minuuttia.
Querrey pudotti puolustavan mestarin Wimbledonissa myös viime vuonna, kun hän kaatoi Novak Djokovicin kolmannella kierroksella. Nyt tuli sitten ensimmäinen grand slam -semifinaalipaikka 42. yrityksellä 29-vuotiaalle Querreylle, josta tuli myös ensimmäinen amerikkalaispelaaja miesten grand slam -kaksinpelin välierissä sitten Andy Roddickin ja vuoden 2009.
– En ollut alussa parhaimmillani, mutta löysin vireen kahdessa viimeisessä erässä. Olen yhä sokissa, olen iloinen että sain tuon viimeisen syöttöni sisään, ottelussa 27 ässää syöttänyt Querrey jutteli pelin jälkeen.
Querrey pelaa loppuottelupaikasta Kroatian Marin Ciliciä vastaan. Seitsemänneksi sijoitettu Cilic voitti Rafael Nadalin pudottaneen luxemburgilaispelaaja Gilles Müllerin 3-6, 7-6 (8-6), 7-5, 5-7, 6-1.

Djokovic keskeytti, Federerille 12:s välieräpaikka

Novak Djokovic keskeytti Wimbledonin kaksinpelin puolivälierän käsivamman takia, ja tshekki Tomas Berdych pelaa neljän parhaan joukossa. Välieränelikon täydentää sveitsiläissuuruus Roger Federer, jolle välieräpaikka Wimbledonissa on jo uran 12:s.
Jo pitkään olkapäävaivan kanssa taistellut Djokovic sai hoitoa kyynärpään tienoille avauserässä, jonka Berdych voitti 7-6. Berdych johti toista erää 2-0, kun Djokovic luovutti.
Federer voitti Kanadan Milos Raonicin 6-4, 6-2, 7-6 (7-4). Välieräpelit ovat Federer-Berdych ja Sam Querrey-Marin Cilic.

STT

Kuvat: