Lähteet Washington Postille: Arabiemiraatit oli Qatarin hallituksen uutissivuston hakkeroinnin takana

0

Arabiemiraatit oli Qatarin hallituksen uutissivuston ja sosiaalisen median kanavien hakkeroinnin takana, uutisoi Washington Post. Lähteet Yhdysvaltojen tiedustelupalvelusta kertoivat lehdelle, että Arabiemiraatit levitti valeuutisia Qatarin hallitsijan sanomisista toukokuussa.
Sanomiset lietsoivat meneillään olevaa kriisiä Qatarin ja sen naapurimaiden välillä. Tiedustelupalvelun viranomaisten mukaan on vielä epäselvää, toteuttiko Arabiemiraatit hakkerihyökkäyksen itse vai oliko se sopinut siitä jonkun muun kanssa. Hakkerihyökkäys tehtiin 24. toukokuuta.
Kesäkuussa seitsemän arabimaata katkaisi diplomaattisuhteensa Qatariin. Maaseitsikko syytti Qataria terrorismin tukemisesta.

Tillerson: Kriisi voi hyödyttää Isisiä

Arabiemiraatit kiistää, että se olisi hakkerihyökkäyksen takana. Arabiemiraattien suurlähettilään mukaan maalla ei ole mitään tekemistä epäillyn hyökkäyksen kanssa. Suurlähettilään mukaan totta on ainoastaan Qatarin käytös eli ”ääriryhmien toiminnan tukeminen, rahoittaminen ja mahdollistaminen”.
Arabiemiraattien mukaan Qatarin toimet lietsovat väkivaltaan, rohkaisevat radikalisoitumiseen ja heikentävät alueen vakautta. Qatar on jo aiemmin kiistänyt kaikki terrorismisyytökset.
Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson on varoittanut, että Qatarin ja sen naapurimaiden välirikko voi viedä tehoa Yhdysvaltain taistelulta äärijärjestö Isisiä vastaan.
Kaikki Persianlahden maat ovat mukana Yhdysvaltain johtamassa liittoumassa, joka sotii Isisiä vastaan. Yli 10 000 Yhdysvaltain sotilasta on sijoitettuna Qatariin al-Udeidin lentotukikohtaan. Yhdysvaltain laivaston tukikohta puolestaan sijaitsee Qatar-kriisissä vastapuolella olevassa Bahrainissa.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/uae-hacked-qatari-government-sites-sparking-regional-upheaval-according-to-us-intelligence-officials/2017/07/16/00c46e54-698f-11e7-8eb5-cbccc2e7bfbf_story.html?hpid=hp_hp-top-table-main_usqatar-640pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.0b4c6ee8f07a

STT

Kuvat: