Lauri Inna: sote-uudistuksen lykkäys antaa tarpeellista valmistautumisaikaa

0

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna pitää sote-ja maakuntauudistuksen siirtymistä vuoteen 2020 hyvänä asiana.
Hänen mielestään viivästys antaa puolueille aikaa valmistautua rauhassa syksyn 2018 maakuntavaaleihin. Uusi maakuntavaltuusto saa puolestaan täyden vuoden aikaa asettua ja tehdä päätöksiä organisaatiosta ja palveluista.
Lauri Innan mielestä aikalisä antaa mahdollisuuden ymmärtää ja sisäistää paremmin muutoksen mittakaava. Henkilöstö ehtii paremmin mukaan uudistuksen täytäntöönpanoon. Lisäaika on tarpeen myös tietohallinnolle ja henkilöstöhallinnolle, joilla ovat edessään mittava urakka.
Salolle viivästys antaa aikaa miettiä ratkaisuja, jotka tukevat maakuntaa, mutta ovat järkeviä kaupungin kannalta. Lauri Inna uskoo, että vaalikauden tärkeimpien kysymysten joukkoon nousee kysymys Salon sairaalasta ja sen peruskorjauksesta.