Onnenpeli bingo on voimissaan Perniössä

0

Urheiluseura Perniön Sisu on järjestänyt bingoiltoja Hallin lavalla jo yli 40 vuoden ajan, eikä perinteelle näy loppua. Koska tanssilavalla ei ole lämmitystä, bingoa pelataan vain kesäkuukausina.

Maanantaina 10. heinäkuuta pelipöytiin oli istahtanut noin 70 henkilöä. Perniön Sisun taloudenhoitaja Tuija Björkqvist kertoo, että välillä kävijöistä oli pulaa, mutta nyt ihmisiä käy pelaamassa  taas mukavasti.

– Uusia pelaajia on tullut paljon. Aika lailla samat naamat täällä käyvät viikosta toiseen, ja he myös istuvat samoilla paikoilla, Björkqvist kertoo.

Pelin tuottamat varat menevät seuran nuorisotoimintaan lento- ja sulkapallojoukkueille. Yksi pelikirja, joka oikeuttaa neljään bingokierrokseen, maksaa seitsemän euroa.

 

Jo illan puolivälissä Salme Virtaselle oli kertynyt voittoja yli 20 euron edestä.

 

Perniöläinen Niina Virtanen oli saapunut pelaamaan isoäitinsä Salme Virtasen kanssa.

– Kyllä täällä pitää aina kerran kesässä käydä,  Niina Virtanen toteaa.

Bingo ei hänen mukaansa ole kovassa huudossa nuorten keskuudessa, mutta Virtanen kertoo hänen kavereidensa kyllä pitävän pelistä. Hänelle bingo merkitsee ennen kaikkea yhteistä ajanvietettä isoäidin kanssa.

 

Salme Virtanen on puolestaan käynyt jo niin monta vuotta Hallin lavalla, että laskuissa menee sekaisin.

– En edes muista tarkalleen kuinka monta, mutta viisi tai kuusi vuotta nyt ainakin, Virtanen sanoo.

Hänelle suuri syy tulla bingoon on pelin sosiaalinen puoli. Kierrosten välissä ehtii vaihtaa kuulumiset tuttavien kanssa. Vaikka ihmisten tapaaminen on tärkeää, myös voitto houkuttelee.

– Aina on tultava uudestaan. Silloin kun ei voita, ajattelee, että seuraavalla kerralla en kyllä tule bingoon. Mutta täällä taas ollaan, Virtanen naurahtaa.