Perttelin Peikkojen Elina Kakko ja Someron Esan Tommi Holttinen lajeissaan 22-vuotiaiden EM-finaaliin

0

Perttelin Peikkojen Elina Kakko selviytyi ilman ongelmia korkeushypyn loppukilpailuun Puolan Bydgoszczissa käytävissä yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoissa.

Perttelin Peikkojen Elina Kakko nähdään sunnuntaina korkeushypyn finaalissa 22-vuotiaiden EM-kisoissa.

Kakko hyppäsi perjantain karsinnassa neljä hyppyä, ja joka kerta onnistuneesti. Kakko meni yli korkeuksista 165, 170, 175 ja 179.

Kenenkään loppukilpailuun edenneen hyppääjän ei tarvinnut ylittää karsintakorkeutta 182. Finaali on ohjelmassa sunnuntaina. Toinen suomalainen, Tampereen Pyrintö edustava Gabriela Kosonen jäi tulokseen 175 ja karsiutui finaalista.

Kakko on hypännyt tällä kaudella parhaimmillaan 181. Hänen ennätyksensä on kaksi senttiä korkeampi. Kakko on jo nuorten arvokisakonkari, sillä 20-vuotias urheilija on edustanut aiemmin Suomea jo kaksissa MM-kisoissa ja yksissä EM-kisoissa.

Myös Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen nähdään sunnuntaina loppukilpailussa. Holttinen, 20, taivutti seipäässä loppukilpailuun tuloksella 525, joka sivuaa hänen kauden parastaan.  Kenenkään ei tarvinnut ylittää karsintakorkeutta 535.

Holttisella on puhdas saldo nuorten arvokisoissa, sillä myös viime kesän MM-areenaalla ja edellikesän EM-karkeloissa hän eteni karsinnasta jatkoon. Holttisen ennätys on viime vuodelta 530.

Holttisen kanssa finaalissa kilpailee myös Kotkan Urheilijoiden Tomas Wecksten. Sen sijaan Pyrinnön Urho Kujanpää jäi karsintaa tuloksellaan 500.