Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Potilastietoja lojui keskellä Korvenmäkeä

 

Korvenmäen jätekeskuksen asbestihaudan laajennukset nostivat pintaan kymmeniä vanhoja verinäyteputkia henkilötietoineen. Näyteputkistä pystyi lukemaan selvästi asiakkaan nimen ja henkilötunnuksen sekä päivämäärän ja ajan, jolloin verinäyte oli otettu.

Marko Kokkonen Lounais-Suomen Jätehuollosta pitää tapahtunutta valitettavana poikkeustapauksena.

– Asbestihautaa on laajennettu, ja kaivaukset ovat edenneet liian syvälle. Pintaan on tällöin noussut materiaalia, jonka pitäisi ehdottomasti pysyä haudattuna, Kokkonen kertoo.

Salon sairaalasta ei ole lähetetty laboratoriojätettä Korvenmäen jätekeskukseen enää vuonna 2016 voimaan astuneen terveydenhuollon erityisjätteitä koskevan uudistuksen jälkeen. Maassa lojuvien näyteputkien sisältö on kuitenkin kerätty putkiin kirjatun päiväyksen mukaan jo vuonna 2015.

Tykslabin Salon toimipisteen hallinnollinen osastonhoitaja Minna Mäkelä pitää ajatusta potilaiden vanhojen verinäytteiden ja henkilötietojen levällään lojumisesta pöyristyttävänä.

– Tällaista ei pitäisi missään nimessä tapahtua, sillä asiakkaidemme tietosuoja on meille äärimmäisen tärkeää.

 

Lue lisää Salon Seudun Sanomista lauantaina.

 

5 vastausta: Potilastietoja lojui keskellä Korvenmäkeä

  • Potilastietojen asialliseen käsittelyyn ja yksityisyyden suojaan ei voi luottaa missään kohtaa hoitoketjua.

    Itse pistän kaikki rajaukset päälle tietokannoissani – aina.

    Silloin tällöin joku hoitaja yrittää syyllistää estoista ja kertoilevat, että tiedot ovat hyvin suojattuja.

    Uskoo ken haluaa :).

  • Tutkimuksen taso ei ole aina ihan huima. Subjektiivisuus tulee joskus kummasti kuvaan? (Joissain tapauksissa tuntuu että parempi ois että paperit olisivat useimmat, tai jotkut ainakin,juurikin tuolla.?). No ehkä sekin väärin sanottu koska kyllähän ne olisi pitänyt olla edes silppua ennen tuonne joutumistaan.Siis kirkkain silmin tuosta salassapidostakin sanotaan ja sitten näin..

  • Toivottavasti vahvasti suojattu yksityisyytesi ei muodosta estettä mahdollisimman nopeaan ja tehokkaaseen hoitoon, jos satut joutumaan pikaisen hoidon tarpeeseen. Tarkoitan taustatietojesi saamista. Mutta tottakai, jos yksityisyytesi kaipaa tiukkaa suojaa, niin olet siihen oikeutettu. Asioilla on kuitenkin puolensa ja puolensa. Sinä päätät itse näkökantasi.

  • Mitäköhän potilastietoja Korvenmäessä oli? Olen kuullut vain muutamasta veriputkesta, joissa oli nimi ja sotu päällä. Mitä sillä tiedolla tekee?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto