Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Rantakäärme eksyi päiväkodin pihaan Salossa

Päiväkodin pihaan eksynyt rantakäärme säikytteli päiväkotilaisia Ollikkalassa keskiviikkona kolmen aikaan. Ohjaajat evakuoivat lapset sisätiloihin ja ilmoittivat käärmeestä hätäkeskukseen.

Pelastuslaitos saapui paikalle siirtämään rantakäärmeen pois päiväkodin pihasta. Käärme piiloutui palomiehiltä päiväkodin pusikkoon.

Rantakäärmeet ovat vaarattomia ihmiselle. Laji on Suomessa rauhoitettu, joten sitä ei saa tappaa tai vahingoittaa. Harmittoman rantakäärmeen erottaa myrkyllisestä kyystä värityksen perusteella. Rantakäärme on tasaisen musta, kun taas kyy on väritykseltään musta tai ruskea sahalaitakuviolla. (SSS)

Arkistokuvaa. Rantakäärme on ihmiselle vaaraton.

9 vastausta: Rantakäärme eksyi päiväkodin pihaan Salossa

 • Nykyistä avuttomuutta. Kaikkiin normaaleihin luonnon asioihin tarvitaan nykyään pelastuslaitos. Näinkö on ihminen luonnosta erkaantunut. Tosi ikävää.

 • Alkaako olla uutisaiheet lopussa?

 • Henkilökunta ei ko. tapauksessa voi nykyisin itse tappaa käärmettä. Tulisi somemyrsky, mielensäpahoittajien viikko menisi lopullisesti pilalle ja eläinsuojelu tekisi rikosilmoituksen.

  Tekijä erotettaisiin valtuusto- ja ministerikyselyn jälkeen töistä.

 • Paras tuntomerkki on silmä, rantakäärneellä silmä pyöreä, kyyllä soikea. Lisäksi rantakäärmeen pään muoto on pyöreä, kyyllä kantikas. Rantakäärmeen ilme siis ystävällisempi. Väritykseen ei kannata luottaa.

 • Voi hyvänen aika! Vai soitettiin hätäkeskukseen! Onko maailma tullut ihan hulluksi… Uusavuttomuus kukoistaa, oltaisiin johdettu käärme ulos pihalta ja jatkettu päivää normaalisti.

 • Minuunkin olisi voinut ottaa yhteyttä, niin ei olisi tarvinnut palokuntaa soittaa.

  Ihmiset ovat täysin vieraantuneet luonnosta. En ollut varmaan kymmentä, kun oli ensimmäistä kertaa kyy kädessä. Haarakepillä noita voi käsitellä miten tahtoo.

  Seuraavaksi kun orava näkyy päiväkodin pihassa, soitetaan varmaan rankkuri.

 • Todella ikävää, että ihminen on niin vieraantunut luonnosta. Siinä oli mahdottoman hyvä tilaisuus opastaa lapsia kertoa tarhakäärmeestä ja varoittaa kyykäärmeestä.

  Nyt vain annettiin oma pelko lapsille. Tosi paha, jos aletaan pelkäämään luontoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto