Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon työttömyys laskenut viime kesästä

Työttömyys on Salossa laskenut selvästi viime kesästä. Työvoimahallinnon työllisyyskatsauksen mukaan Salossa oli kesäkuun lopussa 3 492 työtöntä työnhakijaa. Vuosi sitten työttömiä oli 4 112. Luvuissa ovat mukana myös lomautetut.

Salon työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 14,2 prosenttia. Luku on pienin moneen kesään. Kesäkuussa 2012 Salon työttömyysprosentti oli alhaisempi: 12,8.

Salon naapurikunnissa tilanne on Saloa parempi. Esimerkiksi Someron työttömyysprosentti on 8,8 ja Paimion 8,0. Kemiönsaaren työttömyysaste on 8,2 prosenttia.

Kesällä työttömien määrä perinteisesti kasvaa. Vaikka Uudenkaupungin seudulla on tarjolla paljon työtä ja työllisyys paranee koko ajan, Vakka-Suomessakin oli kesäkuussa työttömiä työnhakijoita enemmän kuin toukokuusssa.

Tilastokeskuksen mukaan työttömyys väheni valtakunnallisesti kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna. Myös työllisyysaste parani. Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli kesäkuussa 72,5 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 72,0 prosenttia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto