Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Tuhansilla salolaisilla talouksilla jätevesiremontti edessä

Salossa korjattavaa löytyy erityisesti vanhoista järven rannalla sijaitsevista mökeistä. Kuva: Marko Mattila

Keväällä voimaan astunut jätevesiasetus koskee noin 7000:ta salolaista kiinteistöä, joiden jätevesijärjestelmästä löytyy korjattavaa.

Jätevesijärjestelmän uusimisvaatimus koskee niitä ennen vuotta 2004 rakennettuja kiinteistöjä, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai alle sadan metrin päässä vesistöstä. Näillä alueilla remontin on oltava valmis ennen 31.10.2019, olipa kyse sitten mökistä, talosta tai muista rakennuksista, joissa jätevettä syntyy.

Katariina Yli-Heikkilä Valoniasta kertoo, että tilastojen perusteella noin miljoona suomalaista kuuluu jollain tapaa uudistuksen piiriin.

2 vastausta: Tuhansilla salolaisilla talouksilla jätevesiremontti edessä

  • Aika kaksnaamaista peliä…Pakotetaan tekemään jotain järjestelmälle tai liittymään kunnalliseen viemäriin Ja sitten käy niinkuin Oulussa ja Saimaalla, paskavesi pääsee suoraan vesistöön. Luulenpa että vanhat kolmoissakokaivot ja vuosittainen tyhjennys ovat luonnolle parempi vaihtoehto. Jos joku tulee pakottamaan liittymään kunnalliseen viemäriin, haluan kunnon takeet sille että ylijuoksutusta ei missään tapauksessa tapahdu, ja sitähän Salissakin valitettavasti välillä tapahtuu…

  • Tapaukset ovat yksittäisiä, mutta hintaa näihin joka tapauksessa tulee. Täällä Hajalassa liityimme paikallisen vesiosuuskunnan paineviemäriin, ja halutessa otimme myös Salon Veden käyttöveden. Lounean kuitu tuli tietty myös kaivantoon, jonka voi halutessa hyödyntää. Loppulaskua saa pitkään maksaa, mutta eiköhän tämä ole hintansa väärtti noin puolen vuoden kokemuksen jälkeen. Repijäpumppu on toiminut hienosti ilman ongelmia ja sähkön kulutus varsin alhainen. Saimaalla oli kyse jätevedenpumppaamon toiminta häiriöstä. Ja niitähän on ollut vuosikymmeniä toiminnassa, ja jotka todella ovat puhdistaneet vesistöjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto