Vilppaan Saara Sinervo ja Esan Johanna Witka etenivät finaaliin 19-vuotiaiden EM-kisoissa

0

Salon Vilppaan korkeushyppääjä Saara Sinervo ja Someron Esan moukarinheittäjä Johanna Witka selvittävät tiensä karsinnasta finaaliin Italian Grossetossa käytävissä yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Sinervo sivusi karsinnassa omaa ennätystään 180, joka vaadittiin finaalipaikkaan. Karsintaraja oli ennakkoon 185. Sen sijaan Ella Junnilla jäi tulokseen 177 ja karsiutui sunnuntain finaalista.

– Kaikki meni niin kuin piti, Sinervo tiivisti Suomen Urheiluliiton nettisivuilla.

Witka jysäytti moukarikarsinnassa toiseksi pisimmän kaaren 61,67 toisella heittoyrityksellään. Karsintarja oli tasan 61 metriä. Witka on heittänyt tällä kaudella ennätyksekseen 62,12 . Myös Kiira Väänänen ja Emilia Olkkonen pääsivät finaaliin, vaikkeivat heittänetkään karsintarajan yli. Moukarin finaali on ohjelmassa lauantaina.

Sekä Sinervo että Witka ovat ensikertalaisia nuorten arvokilpailuissa.

Witkan ohella lauantaina 19-vuotiaiden EM-kisojen finaalissa nähdään Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto.

 

Someron Esan Johanna Witka heitti itsensä lauantaiseen 19-vuotiaiden EM-kisojen moukarifinaaliin.