Yhdysvaltojen asettama läppärikielto purettu usean lentoyhtiön osalta

0

– Hyvät matkustajat, tervetuloa matkalle Yhdysvaltoihin. Kiinnittäkää turvavyönne ja nauttikaa elektronisista laitteistanne. Näin kirjoitti turkkilainen Turkish Airlines -lentoyhtiö Twitterissä varhain keskiviikkona, kun tieto Yhdysvaltain asettaman läppärikiellon purkamisesta saapui.
Turkish Airlinesin lisäksi dubailainen Emirates ilmoitti keskiviikkona, että se on vapautunut läppärikiellosta. Arabiemiraattien lentoyhtiö Etihad ilmoitti kiellon purusta jo sunnuntaina.
Näin ollen kannettavat tietokoneet ja tabletit saa jälleen kuljettaa koneen matkustamossa lentoyhtiöiden Yhdysvaltojen-lennoilla.
Toukokuussa langetettua kieltoa perusteltiin sillä, että Yhdysvallat oli havainnut äärijärjestö Isisin pyrkivän valmistavan elektronisiin laitteisiin istutetun pommin.
Lentoyhtiöt ovat tehostaneet turvatarkastuksia kiellon voimaantulon jälkeen. Yhdysvallat edellytti edistyneen röntgen- ja ultraäänilaitteiden asentamista lentokentille.
Yhdysvaltain asettama kielto koski alun perin lentoja, jotka lähtevät kymmeneltä lentokentältä Lähi-Idässä, Pohjois-Afrikassa ja Turkissa.
Myös Britannia seurasi Yhdysvaltoja läppärikiellon langettamisessa ja kielsi kännykkää isompien elektronisten laitteiden kuljettamisen käsimatkatavaroissa lennoilla kuudesta maasta. Turkish Airlines uskoo, että myös Britannia luopuu heitä koskevasta kiellosta piakkoin.

STT

Kuvat: