Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Angolassa historialliset vaalit, presidentti vaihtuu

Afrikkalaisessa Angolassa äänestettiin keskiviikkona parlamenttivaaleissa, joissa vaihtuu myös maan presidentti. Vaali on historiallinen, sillä Angolaa vuodesta 1979 johtanut Jose Eduardo dos Santos on päättänyt siirtyä syrjään.
Uudeksi presidentiksi noussee dos Santosin MPLA-puolueen ehdokas, nykyinen puolustusministeri Joao Lourenco, 63. Parlamenttivaalit voittaneen puolueen kärkiehdokkaasta tulee automaattisesti presidentti. Vaalien tuloksia on odotettavissa torstaina.
Lourencon ei odoteta tuovan muutoksia maan hallintoon, jota on usein arvosteltu korruptiosta sekä epäonnistumisesta äärimmäisen köyhyyden nujertamisessa.
– Olen levollisin mielin. Odotan rauhallisesti kotona puoluetoverieni ilmoitusta tuloksista, Lourenco sanoi äänestettyään pääkaupunki Luandassa.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto