Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Hänninen lähti viidentenä yötauolle – Latvala täräytti lauantain päätteeksi pohja-ajan

Rikkonaisen iskunvaimentimen jarruttama Juho Hänninen lähtee Saksan MM-rallin päätöspäivään viidenneltä sijalta. Hänninen on kilpailun 17. erikoiskokeen jälkeen minuutin ja 52,5 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Viron Ott Tänakista ja 4,2 sekuntia neljännellä sijalla ajavasta Britannian Elfyn Evansista.
Tänak johtaa kokonaiskilpailua 21,4 sekunnilla Norjan Andreas Mikkelseniin ja 29,6 sekunnilla Ranskan Sebastien Ogieriin.
Jari-Matti Latvala on kilpailussa tukevasti seitsemäntenä. Hän on jäänyt yli neljä minuuttia kärjestä ja lähes kaksi minuuttia kuudennesta sijasta.
Hänninen kamppailee päätöspäivän neljällä erikoiskokeella lähinnä Evansin kanssa.
– Se kamppailu on vielä täysin auki, Hänninen totesi WRC:n ralliradiossa lauantain osuuden päätteeksi.

Auto sai tällejä

Latvala oli lauantain viimeisellä 12,28 kilometrin pätkällä koko joukon nopein, vaikka autoon tuli matkalla vähän ruttuja.
– Menin vasemmalle kääntyvässä mutkassa vähän liian lähelle puskia. Reitti on aika kapea, ja tila on käytettävä kokonaan, jos täällä aikoo ennättää, Latvala selitti vasemman pyörän yläpuolelle tulleita tällejä.
Tänak ajoi lauantai-iltana muiden vauhtia tarkkaillen ja aikoi jatkaa kilpailua päätöspäivänä samaan tapaan.
– Ajoin puhtaan päivän. Minulle ei tullut virheitä kuten vastustajille ja sain sen ansiosta mukavasti eroa muihin, Tänak totesi.
– Tällä hetkellä kaikki on kunnossa. Ei ole syytä huoleen.
Kilpailu jatkuu sunnuntaina kello 8.25. Saksan ralli päättyy kello 13.18 Suomen aikaa alkavaan 21. erikoiskokeeseen.

Neuville keskeytti

Rallin MM-sarjan kärjessä komeilevan Thierry Neuvillen maailmanmestaruushaaveet saivat kovan kolauksen, kun belgialainen joutui keskeyttämään kymmenennellä erikoiskokeella. Neuvillen Hyundain vasen takarengas irtosi.
– Emme ymmärrä mitä tapahtui. Tunsin pienen kosketuksen taka-akselissa. Todennäköisesti osuimme johonkin, mutta emme ymmärrä tätä, Neuvillen kakkoskuljettaja Nicolas Gilsoul sanoi WRC:n kotisivuilla.

http://www.wrc.com/en/wrc/news/august-2017/germany-ss10/page/4803–12-12-.html

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto