Hyperloop-projekti jatkuu alkuperäisen rahoituksen turvin

0
Ohjelmistoalan yrittäjä Sami Metsänperä ja Salon kaupungin määräaikainen hyperloop-projektiiasiantuntija Peter Nisula olivat mukana 17 hengen seurueessa, joka vieraili kesäkuussa Hyperloop One -yhtiön testauspaikalla Nevadassa.
Ohjelmistoalan yrittäjä Sami Metsänperä ja Salon kaupungin määräaikainen hyperloop-projektiiasiantuntija Peter Nisula olivat mukana 17 hengen seurueessa, joka Hyperloop One -yhtiön testauspaikalla Nevadassa. Arkistokuva: Marko Mattila

Salon mahdollisuudet hyperloop-testiradan ja innovaatiokeskuksen näyttämönä ovat saaneet jatkoa innovaatiokeskus Tekesiltä. Salon kaupunki on saanut Tekesiltä tukea Hyperloop-testiradan perustamisen mahdollisuuksia tutkivaan työhön, ja hankkeen piti alun perin päättyä kesäkuun loppuun mennessä. Hankkeen jatkumisen myötä myös Hyperloop-projektiasiantuntija Peter Nisulan pesti jatkuu.

Jatko rahoitetaan Salossa sille alun perin varatulla rahoituksella. Rahoituspäätöksen mukaan hanke olisi alkanut jo viime vuoden lokakuussa, mutta sen toteutus myöhästyi. Näin rahaa on vielä käytettävissä muutamaksi kuukaudeksi.

Lähiviikkoina käydään ministeriövetoisesti keskustelua siitä, miten Suomi suhtautuu Hyperloop Onen suunnitelmiin testata Salossa uutta liikennemuotoa. Peter Nisula iloitsee siitä, että uuden liikennemuodon tekniikka on tähän saakka todettu toimivaksi.