Lääkehintakeplottelun takia otsikoissa ollut lääkefirman pomo todettiin syylliseksi kolmeen arvopaperipetossyytteeseen

0

Kansainvälistä paheksuntaa lääkehintakeplottelullaan herättänyt amerikkalainen liikemies Martin Shkreli on todettu syylliseksi kolmeen arvopaperipetokseen liittyvään syytteeseen, kertoo muun muassa Washington Post.
Syyttäjän mukaan Shkreli oli johtanut harhaan sijoittajia kahden sijoitusrahaston suhteen. Syyttäjän mukaan Shkreli valehteli sijoittajille saadakseen heidän rahansa ja salatakseen valtavat tappiot huonojen osakesijoitusten jälkeen. Viidestä muusta syytteessä vapautettu Shkreli voi saada jopa 20 vuoden vankilatuomion, mutta lakiasiantuntijoiden mukaan tuomio tulee todennäköisesti olemaan huomattavasti lyhyempi.
Shkreli sai vuoden 2015 lopulla potkut johtamastaan KaloBios-lääkeyhtiöstä sen jälkeen, kun hänet pidätettiin epäiltynä petoksesta.
Hän nousi otsikoihin ensi kerran vuoden 2015 syyskuussa, kun hänen omistamansa Turing-lääkeyhtiö nosti immuunijärjestelmää heikentävien tautien hoitoon tarkoitetun lääkkeen hinnan 55-kertaiseksi. Hinnannosto tuomittiin laajalti Yhdysvalloissa ja maailmalla.

https://www.washingtonpost.com/news/business/wp/2017/08/04/martin-shkreli-jury-enters-fifth-day-of-deliberations/?utm_term=.2837bccce85a

STT

Kuvat: