Mykkäelokuvamusiikkia Maurinsalissa

0

Osittain salolainen Trio Mutual saapuu Saloon ennakkoesittämään Buster Keatonin triptyykkielokuvan Three Ages, Kolme aikakautta, vuodelta 1923. Mykkäelokuvaesitys pidetään Halikossa Armfeltin koulun Maurinsalissa perjantaina 18.8. kello 18. Elokuvan kesto on noin 65 minuuttia ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Trio Mutual koostuu kolmesta Sibelius-Akatemiasta valmistuneesta musiikin maisterista. Janne Kuusinen soittaa kokoonpanossa pianoa, Hanne Närhinsalo harmonikkaa ja Taru Koivisto huilua. Trion nimi juontuu muinaisesta Mutual Film -elokuvayhtiöstä, joka tuotti mykkäelokuvia vuosina 1912–1918.

Maurinsalissa pidettävä tilaisuus on mahdollistunut yhteistyössä Halikon Musiikkiyhdistys ry:n kanssa. Esitys toimii eräänlaisena maistiaisena ja muistutuksena Forssassa 21.-27.8. pidettävistä mykkäelokuvafestivaaleista, joissa trio myös esiintyy. Trio Mutual on säestänyt mykkäelokuvia kyseisten festivaalien alusta alkaen, eli vuodesta 2000.