Nordcloud avasi toimipisteen Salon IoT Campukselle – kertoo työllistävänsä kymmeniä

0

Kuvakaappaus Nordcloudin verkkosivuilta.

Pilviteknologiayritys Nordcloud on avannut toimipisteen Salon IoT Campukselle, Microsoftin ja Nokian entisiin tiloihin.
Nordcloud tulee työllistämään Salossa useita kymmeniä pilviarkkitehtejä eli it-pilviteknologian osaajia.
– Länsi-Suomessa on laajemminkin erittäin hyvä pilviskene, kehuu Nordcloudin rekrytoinnista vastaava HR Manager Ilkka Suhonen yrityksen tiedotteessa.

Nordcloud on Deloitten mukaan Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys ja yksi Euroopan johtavista IT-pilviteknologian asiantuntijoista. Sillä on toimipiste Suomessa myös Helsingissä.

Nokian ja Microsoftin perintönä Salosta löytyy sekä korkean tason teknologista osaamista että kansainvälistä kokemusta, yritys kehuu tiedotteessaan. Lisäksi alueella on vuosien saatossa kasvanut vahvoja it-osaajia ja poikkeuksellista pilviteknologian osaamista, erityisesti huomattavaa Microsoft Azure -osaamista.
– Salon toimipisteen perustaminen vahvistaa liiketoimintamme kasvua Suomessa sekä vientimarkkinoilla. Meidän tehtävämme on palkata alan parhaat osaajat niin Suomessa kuin kansainvälisesti, jotta voimme vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Salon merkittävän potentiaalin hyödyntäminen on yksi valituista keinoista tehostaa kilpajuoksuamme parhaista osaajista, perustelee Nordcloudin toimitusjohtaja Esa Kinnunen konttoria Saloon yrityksen tiedotteessa.

Kovan luokan osaamisen lisäksi Nordcloudille on tärkeää Salon liikenneyhteydet, valtatie 1 ja rautatie. Lisäksi yritystä kiinnostaa Turun läheisyys ja sen tuomat liiketoimintamahdollisuudet.

Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin ja nyt avatun Salon yksikön lisäksi Nordcloudilla on toimistot Tukholmassa, Malmössa, Oslossa, Lontoossa, Münchenissa, Poznanissa ja Amsterdamissa.

 

 

Salo IoT Park Oy

  • Salon kaupungin ja paikallisten sijoittajien perustama kiinteistöyhtiö.
  • Omistaa entiset Nokian ja Microsoftin tuotekehitys- ja tuotantotilat Salon Meriniityssä. Näitä toimitiloja markkinoidaan Salo IoT Campus -nimellä.
  • Yhteensä 90 000 neliötä toimisto-, tutkimus-, koulutus-, serveri- ja tuotantotilaa saman katon alla.
  • Tiloista on jo nyt käytössä tai tulossa käyttöön yli 20 000 neliötä.
  • Tiloissa toimii jo kymmeniä yrityksiä.