Pikajuoksija Allyson Felixillä on mitaleita läjäpäin – tällä kertaa tyytyminen oli pronssiin

0

Voittoihin ja menestykseen tottunut pikajuoksija Allyson Felix joutui Lontoossa maistelemaan kolmannen sijan tunnelmiaan pitkään ennen kuin siitä alkoi löytyä jotain hyvää. Uraansa uutta nousua tavoitteleva Felix otti 400 metrillä pronssin ajalla 50,08. Se on hänelle 14:s mitali MM-kisoista.
– Turha valehdella, olen pettynyt. Kisat jatkuvat vielä viesteillä, mutta tavoitteeni olivat tässä henkilökohtaisessa kilpailussa, enkä onnistunut, Felix totesi.
– Ei ole kiva jäädä tavoitteesta, mutta joukkuetoverini puolesta olen kyllä iloinen. Kilpailu osoitti taas, ettei ketään sovi aliarvioida.
MM-finaalin voitti keskiviikkona Felixin yhdysvaltalainen joukkuetoveri Phyllis Francis ajalla 49,92. Felix jäi yllätysmestarista askeleen, 0,16 sekuntia.
Felix, 31, sai lohtua siitä, että hän nousi mitalinsa ansiosta MM-kisojen kaikkien aikojen mitalirohmuksi jamaikalaisten pikajuoksulegendojen Usain Boltin ja Merlene Otteyn rinnalle.

Boltin keko on kirkkaampi

Ateenan vuoden 2004 olympialaisissa ensimmäisen arvokisamitalinsa saavuttanut Felix alkoi kerätä MM-mitaleita 2005. Hän voitti Helsingin sadekisoissa 200 metrin juoksun.
Nyt Felixillä on MM-kisoista yhdeksän mestaruutta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Mitalit ovat 200:n ja 400 metrin juoksuista ja viesteistä.
– Olen pettynyt, kun en saavuttanut tämän kauden päätavoitetta. Samalla olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä tätä näin pitkään ja jatkan edelleen huipputasolla, Felix totesi.
– Eikä tämä ole vielä ohi. Nämä kisat ovat kesken, ja urani jatkuu kohti Tokion 2020 olympialaisia.
Boltin saldo pikamatkoilta ja pikaviesteistä on Felixin läjää kirkkaampi – 11 kultaa, 2 hopeaa ja pronssi.
Ottey saavutti urallaan vain henkilökohtaista kaksi arvokisavoittoa, 200 metrin maailmanmestaruudet 1993 ja 1995. Hänen MM-saldonsa on 3 kultaa, 4 hopeaa ja 7 pronssia.

Urakka jatkuu viesteissä

Bolt ja Felix tavoittelevat Lontoossa lisämitaleita viesteistä. Pikaviestit juostaan lauantaina, ja Felix tähtää voittoon vielä 4×400 metrillä sunnuntaina.
– Jätän laskutoimitukset muille. Jatkan uraani, koska rakastan yleisurheilua. Olen ylpeä urastani ja jatkan niin pitkään kuin saan tästä tyydytystä, Felix kertoi.
Olympialaisissa Felix on saavuttanut yhdeksän mitalia.

STT

Kuvat: