keskiviikko 18. 7. 2018

Rivitaloasunto tuhoutui tulipalossa Salossa – poliisi epäilee tuhotyötä

0

Lasipuhaltajankadulla Salossa paloi rivitalohuoneisto tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello kolmen aikaan aamuyöstä.
Asunto tuhoutui palossa, ja myös viereiset huoneistot kärsivät savu- ja vesivahingoista. Yksikerroksisessa rivitalossa on kahdeksan asuntoa.

Rivitalo tyhjennettiin yöllä asukkaista, mutta päivystävä palomestari Jukka Marjunen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kertoo, että sammutustyöt olivat ohi noin puolessatoista tunnissa, ja osa talon asukkaista on voinut jo palata koteihinsa.
– Rivitaloissa vaarana tietysti on se, että palo lähtee leviämään viereisiin asuntoihin. Sammutusvesi pääsi tilanteessa myös naapuriasuntoihin, joissa täytyy vielä tehdä kuivatustöitä, Marjunen kertoo.

Ensimmäisenä viranomaisena palopaikalle saapui poliisi. Rivitaloasunto oli täynnä sankkaa savua. Yksi poliiseista meni palavaan asuntoon sisään, ja sai poliisiautoissa olleella sammutuskalustolla hieman paloa hallintaan.

Palaneessa huoneistossa asui yksi ihminen, jonka poliisi pelasti. Asukas oli palon seurauksena hengittänyt savua, ja hänet vietiin sairaalaan tarkkailuun.