Salossa vain vähän sähkökatkoja

0

Ukkonen saavutti Lounais-Suomen lauantaina illansuussa, ja paikoin on ollut sähkökatkoja. Salossa oli sähköverkkoyhtiö Carunan alueella reilut 200 taloutta vailla sähköä seitsemän jälkeen, mutta suurin osa vioista saatiin pian korjattua. Puoli kahdeksan aikaan Salon ja Perniön välillä oli vajaat sata sähkötöntä taloutta. Puoli yhdeksän jälkeen illalla viat oli korjattu.

Muuten Lounais-Suomi välttyi pahimmalta rajuilmalta. Varsinais-Suomen pelastuslaitos oli nostanut valmiuttaan ukkosten takia.

Voimakkain ukkosrintama oli illalla Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Ilmatieteen laitoksen mukaan eteläisen Suomen yli ja itää kohti liikkunut ukkosrintama oli järjestynyt voimakkaaksi nauhaksi, joka liikkui nopeasti ja jossa salamoi voimakkaasti.

Ilmatieteen laitos kehotti merelläliikkujia varovaisuuteen Suomenlahdella.

Salon seudulla on toistaiseksi vältytty pahoilta sähkökatkoilta.