Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salolaisilta kysytään ideoita ydinkeskustan katujärjestelyistä

Salolaisilta toivotaan ideoita ja mielipiteitä ydinkeskustan kaduista ja liikennejärjestelyistä.

Kaupunki on laatimassa Salon katuympäristöllistä yleissuunnitelmaa yhdessä Sito Oy:n kanssa. Tavoitteena on ydinkeskustan kehittäminen kävelypainotteiseksi, viihtyisäksi, houkuttelevaksi ja vetovoimaiseksi. Samalla mietitään keskustan liikennejärjestelyiden toimivuutta.

Kävelypainotteisten katujen lisääminen torin lähialueella oli yksi tavoitteista Salon keskustan osayleiskaavassa. Tarkoitukseen on varattu myös rahaa: Salon investointisuunnitelmassa vuosille 2017-2021 on varattu yli kaksi miljoonaa euroa keskustojen kehittämiseen.

Salon kaupunkisuunnittelun nettisivuilla on avattu suunnitelmatyöhön liittyvä kysely, jossa voi kertoa omia ideoitaan. Kysely löytyy osoitteesta http://www.salo.fi/eharava. Kyselyyn voi vastata 10. syyskuuta mennessä.

 

 

 

3 vastausta: Salolaisilta kysytään ideoita ydinkeskustan katujärjestelyistä

  • Niin ne kadut. Kulku Meriniitylle Somerontieltä? Miksi kadut eivät kulje joen suuntaisesti? Miksi pitää väenvängällä mennä poikkiteloin, kun Salo on Salo, ei Turku eikä Helsinki. Eikä kauttakulkua ole, kun on kuorma-autolla ajo kielletty ja liikennejakajin estetty.

    Voisiko mitenkään ottaa ilmakuvaa ja katsoa, mihin ihmiset pyrkivät (juuri päinvastoin, kuin suunnittelijat ovat päättäneet liikenteen kulkevan). Salossa kun ei ole pääkatua, vain sivukatuja, jos olette huomanneet.

    Niin tietysti tämä on poliittinen asia, ei sen tarvitsekaan järjen kanssa olla missään synkroonissa. Hienoa, kun voi tuollakin tavoin ällistellä, sehän on poliittinen näkemys joustavuudesta.

    Saloon syötetään liikenne vain pohjoisesta, satunnaiset liikkujat saapuvat idästä ja lännestä. Ainoastaan Perniöstä saapuva voi tulla jouhevasti kaupungin eri osiin. Jos ei ole urheilutapahtumia.

  • Artikkelin valokuva kertoo kaiken tarpeellisen.

  • Keskusta nyt on mikä, kapeita katuja 40- 50-luvuilta, mutta minkäs teet kun ei ole tilaa keventää. Ei siitä parempaa saa, huonompaa kylläkin, eli antaapi olla ronkkimatta keskusta katuja. Jos yksille käyttäjille kumartaa, niin toisille sitten pyllistää. Kävelyväyliä torin ympärillä on riittävästi. Pyöräteitä pitäisi olla myös pohjois-etelä-suunntaan, mutta kun ei mahdu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto