Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon kaupunkia kiusanneiden verkkohyökkäysten tekijä saatu kiinni

Salon kaupungin ja Salon seudun koulutuskuntayhtymän palvelimiin verkkohyökkäyksiä tehnyt henkilö on saatu kiinni.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen kybertutkintaryhmä on selvittänyt laajan verkkohyökkäysten sarjan. Verkkohyökkäykset tapahtuivat loppuvuodesta 2016 ja alkuvuodesta 2017. Pääepäiltynä on 19-vuotias varsinaissuomalainen mies.

Kaikkiaan verkkohyökkäyksiä tehtiin yli sata. Niistä huomattava osa kohdistui Salon kaupungin ja Salon seudun koulutuskuntayhtymän palvelimiin.

Verkkohyökkäyksillä kuormitetaan palvelinta ylimääräisellä verkkoliikenteellä niin paljon, että palvelimien toiminta estyy. Käytännössä tämä on estänyt Salon kaupungin työntekijöiden työntekoa ja myös kaupungin asiakkaiden yhteydenottoyrityksiä. Esimerkiksi kouluissa käytössä olevan Wilma-järjestelmän toiminta estyi teon johdosta lukuisia kertoja. Teosta on aiheutunut satojen tuhansien eurojen vahingot.  Asia siirtyy poliisilta syyteharkintaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto