Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon työttömyys laskenut 15 prosenttiin

Työttömyys on laskenut kaikissa Salon lähialueen kunnissa vuodentakaisesta. Ely-keskuksen tilastojen mukaan Salossa työttömyysaste oli heinäkuun lopussa 15,0, kun se vuosi sitten oli vielä 16,9. Työttömiä oli 3 689, ja määrä väheni 13 prosentilla vuodentakaisesta. Somerolla työttömyys väheni jopa 28 prosentilla. Siellä työttömyysprosentti oli viime kuun lopussa 9,0 ja työttömiä oli 347. Vuosi sitten Someron työttömyysprosentti oli 12,1.

Myös Koskella työllisyystilanne on parantunut reilusti. Työttömyys on vähentynyt 26 prosentilla vuodentakaisesta, ja kunnan työttömyysprosentti oli heinäkuun lopussa 8,3. Marttilassa työttömyys laski 15 prosentilla, Paimiossa 12 prosentilla, Sauvossa 11 prosentilla ja Kemiönsaaressa 2 prosentilla.

Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee Varsinais-Suomessa jo 23 kunnassa, muun muassa Salossa. Viime kuun lopussa Salossa oli 1 220 pitkäaikaistyötöntä, kun vuosi sitten heitä oli 1 462. Salon lähikunnissa pitkäaikaistyöttömyys on vähentynyt myös Somerolla, Kemiönsaaressa, Koskella ja Marttilassa.

4 vastausta: Salon työttömyys laskenut 15 prosenttiin

  • Kertokaapa, minne nämä ihmiset ovat työllistyneet. Kuinka paljon kyseisille paikkakunnille on tullut uusia työpaikkoja? Joissa maksetaan ihan oikeata palkkaa.

    • Kyllähän se laskee, kun työttömät muuttavat töiden perässä muualle. Toisaalta on tuolla mollissa nytkin toistasataa avointa paikkaa.

    • Varmasti työttömyys ”on laskenut”, kun monet ovat muuttaneet toiselle paikkakunnalle tai sitten he ovat Kelan tai TE-toimiston kanssa sovitussa toiminnassa, jolloin heitä ei lasketa työttömiksi.

  • Ai noin paljon on Salon muuttotappio tähän mennessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto