Salossa roihusi tuhansia kuutioita energiapuuta – syttymissyyksi epäillään tuhopolttoa

0

 

Salossa paloi kaksi energiapuukasaa kantatien 52 varrella torstain ja perjantain välisenä yönä. Pelastuslaitokselle tuli ilmoitus palosta hieman puolen yön jälkeen. Yhteensä 3300 kuutiota energiapuuta tuhoutui palossa täysin.
Paloa oli sammuttamassa Kuttilantien risteyksen ja Kanungin tienhaaran välillä parhaimmillaan kuusi pelastuslaitosyksikköä ja viisi säiliöautoa. Sammutustyöt kestivät läpi yön.
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jukka Marjunen kertoo, että palo oli todennäköisesti sytytetty tahallaan, sillä luonnollista syytä puukasan äkkinäiselle roihahtamiselle on vaikea keksiä.
– Ensiksi oli todennäköisesti sytytetty tuhannen kuution energiapuukasa, josta palo lähti leviämään viereiseen 2300 kuution puukasaan. Poliisi tutkii syttymissyytä tarkemmin, Marjunen kertoo.
Palopaikan läheisyydessä ei ole asutusta, ja palo roihusi hakkuaukean laidalla. Marjusen mukaan palon leviämisestä ei ollut suurempaa vaaraa.
Tulipalo rajoitti liikennettä tiellä 52 perjantain vastaisena yönä Salon ja Someron välillä, sillä palopaikan läheisyydessä oli käytössä vain yksi kaista.
Perjantaiaamuna puoli kahdeksan aikaan Turun liikennekeskus kuitenkin tiedotti alueen liikenteen kulkevan jälleen normaalisti.
Marjusen mukaan pelastuslaitoksella riittää töitä palopaikan kanssa vielä useita tunteja, vaikka palo onkin jo saatu hallintaan.
– Paikkoja täytyy kastella vielä jonkin aikaa. Uskon, että jälkivartiointia jatketaan lähemmäs puolta päivää.