Syksyllä edessä vaikeat neuvottelut

0

Syksyllä on odotettavissa vaikeat palkkaneuvottelut. Palkoista sovitaan nyt liittokohtaisilla kierroksilla keskusjärjestöjen sijaan, ja näkemykset palkankorotusten tasosta vaihtelevat suuresti.
Lähtötilannetta vaikeuttavat kipeä kilpailukykysopimus ja monen vuoden tiukka palkkalinja.

Palkansaajajärjestöt hakevat selkeitä korotuksia palkkoihin. Vain muodolliset korotukset saati nollasopimukset eivät työntekijöitä edustaville liitoille nyt kelpaa.
Järjestöt katsovat, että palkansaajien kuuluu saadaan oma osuutensa hyvään vauhtiin päässeestä talouskasvusta. Monia järjestöjä hiertää myös kiky-sopimus, ja sen mukana tulleet heikennykset palkkoihin ja työehtoihin.
Palkkojen korotuksia perustellaan myös inflaation nousulla ja kuluttajien ostovoiman kasvulla.

Työnantajapuolella taas katsotaan, että tuntuviin korotuksiin ei ole varaa. Liian suuret korotukset heikentäisivät Suomen kilpailukykyä, mikä taas vaarantaisi viennin kasvua.
Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Markku Lehmus (SSS 31.7.) näkee järkeväksi sellaiset korotukset, että viennin kasvu voi jatkua ja palkansaajat saavat lisää ostovoimaa.

Näkemyserot palkankorotusten tasosta ovat niin suuret, että neuvottelupöydissä on syytä varautua kovaan vääntöön. Pahimmillaan riidat voivat johtaa vaikeisiin työtaisteluihin.
Perinteisesti palkkaneuvotteluihin on saatu lisäapua hallitukselta, joka on tukenut maltillisia tavoitteita lupaamalla tuloveronkevennyksiä. Isoihin kevennyksiin tuskin nyt on varaa. Tuloverojen leikkaus edellyttäisi käytännössä muun verotuksen kiristämistä.
Päänavaajiksi joutuvat vientialojen liitot, joista ensimmäisenä umpeutuu Paperiliiton ja Metsäteollisuuden sopimus syyskuussa.
Liittokohtaisten neuvottelujen ensimmäiset kierrokset ovat tärkeitä, sillä niissä luodaan linjaa. Olisi toivottavaa, että palkkatasosta syntyisi mahdollisimman laaja yhteinen ymmärrys.
Maltti on syksyn neuvotteluissa valttia. Sukupuolten välisten palkkaerojen pienentäminen olisi perusteltua, mutta liittokohtaisiin irtiottoihin ei ole varaa.