Ylämenu
Menu
Uutiskirje

TRI: Saloon 30–50 hengen R&D-keskus

Turing Robotic Indrustiesin johtaja Steve Chao vieraili Salossa ja Nakolan koetehtaassa huhtikuussa 2016. Tuotekehitys ja testaus käynnistyy Chaon mukaan Nakolassa ensi vuonna.

Salolaisen älypuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries Oy:n johtaja Steve Chao markkinoi liki tuotantovalmista Appassionato-puhelintaan USA:ssa, mutta kertoo SSS:lle, ettei Saloa ja Nakolan koetehdasta ole unohdettu.
– Uskon, että ensi vuonna voimme palkata Saloon 30–50 hengen tuotekehitys- ja testaustiimin, Chao sanoo.
Suomessa suunniteltua Appassionato-puhelinta valmistaa kiinalainen TCL. Chaon mukaan sen tuottaminen Salossa ei olisi ollut kannattavaa. Seuraavien edistyksellisempien mallien kehittämisessä tarvitaan Chaon mukaan mittavaa tuotekehittämistä ja testausta, jota Salo ja Nakolan koetehdas voivat tarjota.

Lue lisää 15.8.2017 lehdestä

17 vastausta: TRI: Saloon 30–50 hengen R&D-keskus

 • Joopa joo!

  • Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Ja mitä ihanuutta saammekaan seuraavaksi? Tukia maksettavaksi?

 • Dii-ba, daa-ba

 • Salolaisia on helppo höynäyttää. Toinen hyvä esimerkki on tämä hyperloop-huuma. Lukekaapas kirjoittamani kommenttini (15.8.) Hyperloop-uutiseen. Yllätytte, koska Salon kaupunki antaa teille hieman toisenlaisen kuvan hankkeesta.

 • Vedätys vaan jatkuu. Miten kehdataan edes väittää, että Appasionato olisi suunniteltu Suomessa. Seuraavaksi varmaan Chao väittää, että Sambian presidentin leski on luvannut 100 miljoonaa R&D-keskuksen perustamiseen.

 • Onnea vaan yritykselle. Uskotaan vasta kun nähdään, mutta toivotaan tietenkin parasta. Yrityshalua Steve Chaolla ainakin tuntuu olevan.

 • Saahan sitä yksityinen yrittäjä kaikenlaista tehdä ja väittää. Kunhan vain ei senttiäkään kaupungin veronmaksajien rahoja laiteta tuohon, koska Chao puhelee aivan omiaan. Koko tarina on pelkkää reikää.

 • Olemmeko kenties menettäneet jotain vai onko yrittäminen Salossa jo kielletty?

 • Uskoo ken näkee. TRI minun elinaikanani? Tuskinpa. Ajattelin elää vielä tollaset 40 vuotta.

 • Mikä ihmeen höynäytys ja vedätys? Onneksi nuoret tajuavat että on pakko yrittää, koska heillä on välttämättömästä tulevaisuudesta kyse. Eläkeläisjäärät ovat vain huolissaan, ettei eläke notkahda euroakaan. Muutamille on myös harmillista, kun R&D keskus näyttää kehittyvän suotuisasti.

  • Niin, on se väärin, kun puisten putkiradiolaatikoiden valmistus on lopetettu, kuka nyt haluaisi kantaa puhelinta mukanaan. Ihme höynäytystä.

   Samaa mieltä jääristä, jotka jauhavat sitä ihtiään ja omat saavutukset ovat plusmiinus nolla. Useimpien huoli verorahojen tuhlauksesta on vähän liikaa, kun itse ollaan nettosaajia.

 • Kyllä, totta kai pitää yrittää, ja ei, ei me vanhat jäärät kaikkea yrittämistä tyrmätä. Tämä TRI:n tarina vain vuotaa kuin seula, siinä ei ole mitään tolkkua. Mikään, mitä TRI on luvannut ja ennustanut, ei ole toteutunut tähänkään asti. Mitään näyttöä mistään puhelintuotannosta, myynnistä puhumattakaan, ei ole. Nakolassa ei ole tapahtunut mitään. Kukaan ei tunnusta olevansa yrityksen palkkalistoilla, paria ulkomaalaista johtajaa lukuunottamatta. Ilmeisesti ”yrittäjän” edelliset puhelinprojektit ovat saaneet joukkorahoitusta, mutta rahoittajat eivät ole koskaan nähneet luvattuja puhelimiaan, saati rahojaan enää. Puheet tuotettavien puhelinten määrästä, hinnasta, ominaisuuksista, tarvittavasta henkilöstömäärästä jne. ovat kaikki ristiriitaisia, liioittelevia, outoja ja epäilyttäviä. Siksi me vanhat jäärät epäilemme tätä vedätykseksi. Mutta, siitä huolimatta, tervetuloa vain TRI Saloon, kunhan veronmaksajien rahoja ei käytetä senttiäkään yrityksen tukemiseen.

  • Mr Chao odottelee yhä aloitussignaalia Salon toimintoihin, ts. Tekes ja TEM voisivat lainata 5 Me alkupääomaa. P Pietola on muotoillut tämän huippupuhelimen, suunniteltu Kiinassa by Tcl. Salo-osaaminen ehtii kyllä hapantua 2018 mennessä, koska Msft työläiset ovat olleet 2-3v hunningolla.

  • Ei tähän vielä ole veronmaksajan rahoja tarvittu muutoin, kun tuohon Ms-kiinteistöjen hankintaan osakkuuden muodossa Salo IoT Oy:n pääomarahoituksena.
   Muuten valtuuston päätöksen perustelaskelmissa on tehty myös laskelma ilman TRI:n vuokraaman Nakolan (= n. 5000m2 kiinteistö Ms-kiinteistöryppäässä), mutta tätä laskelmaa ei uskallettu esittää noissa excel-taulukoissa, joissa vain ns. hyvä vaihtoehto esitettiin perustellusti, mutta ei ns. huonoa vaihtoehtoa.
   Nyt uusi toimitusjohtaja esitteli SSS:n sivuilla, että 20.000 m2 on vuokrattu – kohtuullinen saavutus, mutta siinähän on mukana tuo paljon puhuttu TRI eli n. 15.000m2 lienee sellainen realistinen luku/90.000m2.
   Toinen asia on sitten tuo kiinteistöveron alennus määrältään 0,5m euroa/v 1.1.2018 alkaen. Se on tuon hyvän laskelman yksi perusedellytys. Se on siis poissa Salon kaupungin verotuloista. Toinen asia, jonka kuvioista poistunut kaupunginjohtajamme viime töinään järjesteli, Salon AMK:n siirtyminen Ms-kiinteistöihin vuokraten 4000m2 tilat sieltä. Se merkitsee, että jälleen Salon kaupungin tuloista poistuu vuokratuloja satoja tuhansia/vuosi.
   Mikä siis tulee olemaan lyhyemmällä tähtäyksellä Salon tulojen lisäys tai vähentyminen eri asioiden yhteisvaikutuksena?
   Onnitella voi kuitenkin uutta toimitusjohtajaa siitä, että hänellä näyttää olevan sekä oikeaa kokemusta, näkemystä ja realistista suhtautumista siihen, että mikään helppo työ ei saada Salo IoT Oy tuottamaan verotulojakin kaupungille. Uusien työpaikkojen syntymisestäkään ei vielä ole paljoa tietoja esitetty eikä voitukaan esittää, kun kiinteistöryppään työpaikat ovat pääosin muista kiinteistöistä siirtyneitä.
   Odotellaan positiivisella, mutta realistisella mielellä tuloksia. Niitä voimme sitten vertailla valtuustolle esitettyjen lukujen ja toteutuneiden lukujen kesken.

   • Tiedätkö voiko mistään luvuista nähdä/päätellä onko TRI maksanut Nakolasta yhtään vuokraa?

    • Tietääkseni Nakolan vuokrat on maksettu, koska muutoin jo aikaa sitten olisi Nakola siirtynyt takaisin Microsoftille eikä olisi sisältynyt Salo IoT Oy:n kiinteistöjen ostoihin.

     Niihin sisältyivät muut Ms-yhtiön tilat paitsi jo aikaisemmin Orionin itselleen hankkimat tilat. Eiköhän tuosta pian jotakin kuulu, kun uusi toimitusjohtaja pääsee asioihin sisälle. Ei Salo IoT Oy ilman vuokranmaksuja suostu kiinteistöjen ylläpitokustannusten suorittajaksi.
     Muistaakseni jostakin informaatiosta luin kevään korvalla, että vuokrat olisi siihen aikaan ainakin suoritettu. Merkillinen kysymys on kuitenkin, miksi TRI maksaa vuokrat tiloista, joissa ei sitten tapahdu yhtikäs mitään?

 • TRI on maksanut vuokraa Salon kaupungille säntillisesti eräpäivinä, kertoi eläkkeelle jäänyt apulaiskaupunginjohtaja tämän vuoden keväällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto