Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Turun puukkoiskusta vangittiin neljä – pääepäilty kiinnostunut Isisistä

 

Kaikki paikalla olleet epäillyt pyrkivät peittämään kasvonsa medialta. Kuvassa yksi epäillyistä ja hänen asianajajansa Joni Brander. Kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Turun puukkoiskusta vangittiin tiistaina neljä epäiltyä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Pääepäilty ja toinen 18-vuotias epäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.

Kaksi muuta vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella samoista rikosnimikkeistä. Pääepäillyn lisäksi vangittuja epäillään poliisin mukaan osalliseksi veritekoon esimerkiksi neuvoin ja kehotuksin tai muussa roolissa. Viidennen epäillyn, 24-vuotiaan miehen, vangitsemisoikeudenkäynti peruttiin, eikä häntä enää epäillä rikoksista.

Pääepäilty Abderrahman Mechkah,18, myöntää puukottaneensa kymmentä ihmistä. Hän ei kuitenkaan myöntänyt, että epäillyt teot olisivat olleet murhia ja niiden yrityksiä.

Yle kertoi tiistai-iltana, että Pansion vastaanottokeskuksen johtoa varoitettiin Turun veitsi-iskun pääepäillystä. Vihjeet koskivat muun muassa Abderrahman Mechkahin kiinnostusta äärijärjestö Isisiin ja uhkaavaa käytöstä.

Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Heimo Nurmi kertoi Ylelle, että vihje oli poikkeuksellinen.

– Tällainen viesti ei ole arkipäivää ja veimme sen eteenpäin poliisille. En usko, että tilanteessa on ollut vähättelyä tai väärinymmärrystä. Kun huoli on herännyt, se on otettu vakavasti, Nurmi sanoi.

Rikosylikomisario Markus Laine keskusrikospoliisista (KRP) kertoi illalla Ylen A-studion haastattelussa, että varoitus oli saapunut poliisille.

– Mutta sitä ei oltu priorisoitu korkealle, koska on katsottu uhkatason olleen suhteellisen matala, Laine sanoi.

Ylen lähteiden mukaan Mechkah muun muassa puhui suomalaisista vääräuskoisina ja kyseli neuvoja, miten Isisiin voi liittyä.

Ylen mukaan miehen oikea nimi ei ole Abderrahman Mechkah.

STT

Päivitetty kauttaaltaan kello 22.30


Uutiset
STT
Arkisto