Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Turun puukotusten uhreiksi valikoitui naisia – TS: Epäilty on tuttu Pansiossa

Turun keskustan perjantain puukotuksista epäilty 18-vuotias marokkolaismies on ollut tuttu näky Turun Pansion kaupunginosassa, kertoo Turun Sanomat. Vuonna 2016 Suomeen saapunut mies on asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.
Turun Sanomien lähdetietojen mukaan mies vaikutti eristäytyneeltä ja yksinäiseltä.
Turun puukotuksia selvittävä KRP:n tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth ei vahvistanut lauantai-iltana STT:lle epäillyn nimeä esitutkintalakiin vedoten.
Iskua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Joukkopuukotuksista epäilty on 18-vuotias marokkolainen mies, joka oli tullut Suomeen viime vuonna turvapaikanhakijana.
MTV:n uutisten tietojen mukaan marokkolaismies olisi saanut aiemmin Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen. MTV on saanut tiedolle vahvistuksen poliisilähteestä, mutta keskusrikospoliisi ei ole julkisuudessa vahvistanut asiaa.
Puukotusten uhreista kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui. Keskusrikospoliisin mukaan uhreiksi valikoitui ennen kaikkea naisia. Uhreiksi joutuneet miehet olivat auttaneet tapahtumapaikalla muita uhreja tai yrittäneet estää tekoa.

Kuolleet Suomen kansalaisia

KRP vahvistaa, että molemmat kuolleet ovat suomalaisia naisia. Kahdeksasta haavoittuneista puolestaan kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Iskun uhreista vanhin on 67-vuotias ja nuorin on 15-vuotias. Epäilty näyttää valinneen uhrinsa muutoin sattumanvaraisesti.
Haavoittuneiden joukossa on yksi Italian, yksi Ruotsin ja yksi Britannian kansalainen.
Poliisi on yrittänyt puhuttaa sairaalassa olevaa 18-vuotiasta epäiltyä, mutta siinä ei vielä ole onnistuttu. Kuulusteluja yritetään vielä tänään.
Poliisi kertoo ampuneensa epäiltyä eilen yhden kerran virka-aseella alaraajaan. Epäilty ei ole hengenvaarassa eikä hänen tilansa ole vakava.

Viiden ihmisen osuutta selvitetään

Poliisin mukaan joukkopuukotuksesta epäillyn 18-vuotiaan lisäksi on pidätetty neljä muuta miestä, joiden osallisuutta Turun iskuun selvitetään. Kaikki pidätetyt ovat Marokon kansalaisia.
KRP:n mukaan lisäksi yhdestä henkilöstä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus Turun puukotuksiin liittyen. KRP epäilee, että etsintäkuulutettu henkilö ei ole Suomessa, ja voidaan pitää mahdollisena, että hän on vaarallinen.
Joukkopuukotuksesta epäillyn miehen lisäksi tutkitaan siis yhteensä viiden ihmisen osuutta iskuun.
Pidätettyihin liittyen on tehty etsintöjä Turun alueella yksityisasunnoista sekä vastaanottokeskuksesta. KRP on lisäksi takavarikoinut pakettiauton, joka kuuluu yhdelle pidätetyistä.

Neljä edelleen sairaalahoidossa

Turussa puukotetuista ihmisistä neljä voidaan tänään kotiuttaa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.
Yksi sairaalaan tuoduista on päässyt jo aiemmin kotiin. Sairaalan mukaan kolme potilasta on edelleen vammojensa vuoksi tehohoidossa ja yksi osastohoidossa.
Turun yliopistolliseen sairaalaan tuli kaikkiaan kymmenen potilasta, sairaanhoitopiiri kertoo. Heistä yksi kuoli. Yksi haavoittunut on alle 18-vuotias, muut ovat aikuisia.
Poliisi ei ole muutoin antanut tarkempaa tietoa uhreista, mutta Jehovan todistajat kertoo verkkosivuillaan, että heidän naisjäsenensä kuoli hyökkäyksessä.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622772/Massapuukotuksesta+epailty+vaikutti+masentuneelta

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto